Vb 2010: a profi játékosok a videobíró bevezetését követelik a FIFA-tól

Vágólapra másolva!
2010.06.28. 20:18
null
Hiába protestáltak a mexikóiak, Argentína lesgóllal szerzett vezetést a nyolcaddöntőben (Fotó: Action Images)
A profi labdarúgók érdekvédelmi szervezete, a FIFPro megpróbál nyomást gyakorolni a FIFA-ra, és jelezte: követeli a videobíró bevezetését a vasárnapi, mérkőzést befolyásoló játékvezetői (illetve asszisztensi) hibák után.

„Megcsinálhatjuk, csak egységesen kell fellépnünk. A labdarúgóvilág egyértelműen a videobíró mellett van, hogy a FIFA ennek ellenére mindig eltiporja az ötletet, az tökéletesen elfogadhatatlan" – nyilatkozta Tijs Tummers, a FIFPro technikai bizottságának titkára.

SZAVAZÁS

Kell-e a futballban a videobíró?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„A német–angol mérkőzésen elkövetett hiba rendkívül könnyen korrigálható lett volna. Nincs semmi, amellyel a technológia bevezetése ellen lehetne érvelni. A leshelyzetek megítélése más téma, de az argentin–mexikói meccsen látott eset még jobban megmutatja a mostani rendszer csődjét. Roberto Rosetti hosszan konzultált az asszisztenssel, aki a negyedik játékvezetővel tartotta a kapcsolatot. Kétségem sincs afelől, hogy tudatták vele: les volt, és akkor már az egész stadion látta ezt a kivetítőn. Mivel Rosettinek tilos volt a videobizonyíték alapján döntenie, meg kellett adnia a gólt, mely nem volt szabályos. Lehetett látni a játékvezető szemében a kételyt. A technológia nem ássa alá a játékvezetői tekintélyt, csak segíti a bírók munkáját" – mondta Timmers, akinek szavaival alighanem teljes egészében egyet lehet érteni.

A portugál szövetségi kapitány, Carlos Queiroz elmondta: véleménye szerint a jövőben a FIFA-nak engednie kell.

„Biztos vagyok benne, hogy a technológiát be kell vezetni bizonyos esetekben, mert a játék komolysága válik kérdésessé. El kellene végre ismerni, hogy a labdarúgásnak is, mint minden más sportágnak, fejlődnie kell, és ehhez a rendelkezésünkre álló technológia kihasználásával vezet az út. Hangsúlyozom: nem most kell változtatni, vébé közben, de a torna után megkerülhetetlen a probléma" – nyilatkozta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik