Vb 2010: A németek elleni siker apáról fiúra száll - szerb lapszemle

Vágólapra másolva!
2010.06.19. 11:28
A szombati szerb napilapok kivétel nélkül a címoldalukon számolnak be arról, hogy a válogatott a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon pénteken 1–0-ra legyőzte Németországot, és egyöntetű a vélekedés, hogy ezzel megnyílt az út Szerbia számára a továbbjutás felé.
„Ahogy a régi jugoszláv válogatottnak az 1962-es chilei vébén Nyugat-Németország ellen elért sikere, ez a győzelem is apáról fiúra száll majd, nemzedékeken át fogják emlegetni" – jósolja a Politika.

A Blic a címlapján „történelminek" tartja a győzelmet, a Press pedig megjegyzi: nem igaz Gary Lineker mondása, nem mindig a németek nyernek.
    
„Szerbia akkor tündökölt, amikor arra a legnagyobb szükség volt" – lelkendezik a Vecsernje novoszti. A lap szerint a szerb válogatott "a saját fegyverükkel verte meg a németeket, azaz kitartással és fegyelmezettséggel".

„Óriási különbség volt a németek elleni játék és az első mérkőzésen, Ghánával szemben mutatott teljesítmény között. Németország ellen megmutatta a csapat, hogy képes minőségi játékra, van benne erő és szív" – állapítja meg a lap. A belgrádi újság úgy értékeli, hogy megnyílt a nyolcaddöntőbe vezető út, és a szerb válogatottnak most már a saját kezében van a sorsa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik