Vb 2010: a FIFA szerint Anglia nem kényszerül kempingezésre

Vágólapra másolva!
2010.02.23. 15:56
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) vezetői elképzelhetetlennek tartják, hogy ne készüljön el időben az angol válogatott nyári világbajnoki szálláshelye a dél-afrikai Rustenburg közelében.

„Ahol jártunk, ott már most meg lehetne szállni. Az infrastruktúra a legmodernebb szállodákat idézi, mi kell még?" – tette fel rosszallóan a költői kérdést keddi sajtótájékoztatóján Jerome Valcke, a FIFA főtitkára, cáfolván az angliai lapok ellenkező tartalmú híreit. Azt ugyanakkor az építők is elismerik, hogy a Bafokeng-sportkomplexum egészségügyi egysége még nincs kész – de szerintük ez megfelel az ütemezési terveknek.

Ezzel együtt Anglia haladékot kapott, és nem kell a többi vb-résztvevőhöz hasonlóan már ma véglegesítenie, hol lesz az edzőközpontja a nyári torna idején. Fabio Capello, az angolok szövetségi kapitánya hétfői látogatása végén elégedetten nyilatkozott a 20 millió fontos beruházással épülő komplexumról, amelynek edzőpályáival kapcsolatban korábban maga is hangot adott az aggályainak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik