Vb 2010: a FIFA kérésére az Interpol is vizsgálja Triesman állításait

Vágólapra másolva!
2010.05.22. 15:40
Jerome Valcke, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) főtitkára bejelentette, hogy a szervezet felkérte az Interpolt, ellenőrizze Lord Triesman volt angol FA-elnök állításait, melyek szerint a nyári labdarúgó-világbajnokságon vesztegetési kísérlet történhet.

Valcke sajnálatosnak és szomorúnak nevezte Lord Triesman nagy vihart kavaró, és azonmód kétségbe vont állításait, ám a FIFA többi vezetőjével együtt szorgalmazza valóságtartalmuk kivizsgálását.Lord Triesman nagy vihart kavaró, és azonmód kétségbe vont állításait, ám a FIFA többi vezetőjével együtt szorgalmazza valóságtartalmuk kivizsgálását.

A FIFA főtitkára szerint erre azért van szükség, mert nem engedhető meg, hogy akár a nyári világbajnokság, akár a labdarúgást irányító nemzetközi szervezet tisztaságát bárki is megkérdőjelezze.

Valcke hozzátette: a vb idején zöld számot működtetnek majd, amelyen edzők és játékosok is bejelenthetik, ha bárki megkísérelné megvesztegetni őket.

Mint ismert, egy kiszivárgott magánbeszélgetés során Lord Triesman spanyol-orosz szervezésű vesztegetési kísérletről ejtett szót, amely ellen az érdekeltek azonnal hevesen tiltakoztak. Angol sportdiplomaták is elhatárolódtak a kijelentésektől, és Lord Triesman lemondásra kényszerült mind az FA, mind a 2018-as vb-pályázati bizottság vezetéséről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik