Rajevac: Óriási győzelem, de sajnálom a szerbeket

Vágólapra másolva!
2010.06.13. 21:11
null
A ghánaiak a szerbeknek is köszönetet mondhatnak a győzelemért (Fotó: Reuters)
Milovan Rajevac, a ghánai labdarúgó-válogatott szerb szövetségi kapitánya hatalmas győzelemről beszélt a Szerbia felett aratott siker után a labdarúgó-világbajnokságon. A szakember sajnálja honfitársait, de úgy véli: boldoggá tették egész Afrikát. Az ellenfél szakvezetője, Radomir Antics a játékvezetőt is kritizálja.

Nagyon sportszerűen nyilatkozott Milovan Rajevac, a ghánai labdarúgó-válogatott szerb szövetségi kapitánya a szülőhazája felett aratott 1–0-s győzelmet követően.

 VIDICS: MAGUNKAT OKOLHATJUK

Önkritikusan fogalmazott Nemanja Vidics, a szerb válogatott középhátvédje.

 

„Megvoltak a lehetőségeink, de kihagytuk azokat, míg Ghána megbüntetett minket hibáinkért. Előre nézünk, fel akarunk pörögni a következő mérkőzésre” – nyilatkozta a Manchester United védője.

 

Vidics is beállt azon játékosok és edzők sorába, akik a vb hivatalos labdáját, a Jabulanit kritizálják.

 

„Nagyon nehéz a labdával bánni, mind a védőknek, mind a csatároknak végig gondot okozott. De ez van, mindenki ezzel játszik” – mondta.

„Óriási győzelem ez nekem, de sajnálom a szerbeket, hiszen sok játékost személyesen ismerek. Kicsit szerencsések voltunk, a szerb nagyon jó csapat, nehéz játszani ellene. Remélem, a két következő mérkőzésből hat pontot szerez” – mondta a „Fekete Csillagok” trénere, aki a mérkőzés után „látványosan" nem örült a győzelemnek, mindössze egyszer rázta meg az öklét, s visszautasította, amikor a ghánai játékosok a nyakába akartak ugrani.

A győztes gólt szerző Asamoah Gyan szerint a sikerben fontos szerepe volt Rajevacnak, aki tökéletesen felkészítette a csapatot.

„Tisztában voltunk vele, hogy a szerbek milyen taktikával játszanak, tudtuk, hogy a magassági fölényt kihasználva hosszú labdákkal fognak operálni. Megállítottuk őket, nyertünk, boldoggá tettük egész Afrikát” – mondta a találkozón 11-esből betaláló játékos.

Csapattársa, André Ayew szerint ez a győzelem csak a kezdet.

„Nehéz meccs volt, de nagyon akartuk a győzelmet, s megszereztük a három pontot. Erre az alapra már építkezhetünk. Jó a csapatszellem, rutinos játékosaink segítik a fiatalokat. A dél-afrikai nézők nekünk drukkolnak, egész Afrika a kontinens válogatottjai mögött áll. Büszkévé akarjuk tenni őket” – nyilatkozta a középpályás.

Ghána fővárosában, Accrában hatalmas tömeg ünnepelte a válogatott győzelmét, s hasonló jelenetek játszódtak le az ország nagyvárosaiban. Az accrai Osu Oxford Streetre egész estés karnevált szerveztek.

A szerb válogatott szövetségi kapitánya, Radomir Antics érthetően elégedetlenül nyilatkozott a vereség után.

„Abban bíztam, hogy nyugodt játékkal sikerül megszereznünk a győzelmet, azonban nagyon idegesek voltak a játékosaim. Ehhez kicsit a játékvezető is hozzájárult, akinek szigorú ítéletei miatt néhány előre be nem tervezett cserét is végre kellett hajtanom. A németek és az ausztrálok ellen teljesen máshogy kell játszanunk, erre a két mérkőzésre úgy is készítem fel a csapatot a hátralevő néhány napban” – nyilatkozta Antics.

„Az első félidőben túlságosan is tiszteltük a ghánai együttest, így elveszítettük a kezdeményezést. A második játékrészben sikerült kialakítanunk néhány helyzetet, azonban egyiket sem használtuk ki. A világbajnokságon egy válogatott ellen sem lehet tíz nagy gólhelyzetet kidolgozni, vagyis abból a néhány lehetőségből kellett volna legalább egyet értékesítenünk. Most igen nehéz helyzetben vagyunk, de én továbbra is hiszek a szövetségi kapitányban és a társaimban” – vélekedett a szerb csapatkapitány, Dejan Sztankovics.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik