Queiroz szívesen nézne szembe Maradona problémáival

Vágólapra másolva!
2010.06.08. 13:00
null
Carlos Queiroz (balra) irányt mutat, Cristiano Ronaldo (szembe) mintha hitetlenkedne (Fotó: Action Images)
A dél-afrikai világbajnokságra készülő portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Carlos Queiroz szívesen nézne szembe argentin kollégája, Diego Maradona problémáival.

„Nekem nincsenek olyan gondjaim, mint neki, pedig szívesen venném – utalt arra Queiroz, hogy a bőség zavarával küzdő Maradona azt is megengedhette magának, hogy ne jelölje a vb-keretbe a Bajnokok Ligája-győztes olasz Internazionale két argentin klasszisát, Javier Zanettit és Esteban Cambiassót. – Neki harmincnyolc játékosból kellett kiválasztania a huszonhármat, ami nem egy könnyű feladat."

SZAVAZÁS

Ki nyeri a 2010-es labdarúgó világbajnokságot?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Amikor néhány nagy futballista nincs ott a csapatban – és most nem akarok nevesíteni, mert ez mindig problémaként nehezedik az érintett trénerre –, az akár jól is elsülhet. Ezek persze mindig vitákhoz vezetnek, de ez segít nekünk, edzőknek, hogy jobban tudjunk aludni."

Neki legyen mondva, ezt a kijelentést alighanem ő sem gondolta komolyan. Vagy már eleve ironikusan elejtett megjegyzésnek szánta. A portugálokkal kapcsolatos hír, hogy Queiroz a keddi, Mozambik elleni felkészülés mérkőzésen játéklehetőséget kíván adni a féléves sérülés után visszatérő Pepének.

A portugál szövetségi kapitány merítési lehetősége közel sem olyan mély és széles, mint Maradonáé, bár ő Cristiano Ronaldót is a csapatában tudhatja, aki remek szezon zárt. Így maga Queiroz sem véletlenül nyilatkozta a napokban a Daily Starnak, hogy a Real Madrid aranylabdásának a vezetésével még a világbajnoki cím megszerzését sem tartja elképzelhetetlennek.

„Mentális képességei egy nagy bajnokéi, játékosként pedig Superman. Nagyon erős és magabiztos, tizennyolc éves kora óta ezt látom rajta. Ráadásul a csapat többi tagjára is átragad ez a magabiztosság" – utalt Queiroz Cristiano Ronaldóra.

A portugál szakember szerint csapatként és egyéni képességek terén Portugália a világ bármely válogatottját le tudja győzni, és biztos benne, hogy Elefántcsontpart tart tőlük.

A portugálok a G-csoportban Brazíliával, Elefántcsontparttal és Észak-Koreaával szerepelnek együtt. A dél-amerikai alakulat továbbjutása papírformának tűnik, bár nem lesz egyszerű dolga az ugyancsak nyolcaddöntőbe pályázó, kiváló játékerőt képviselő Elefántcsontpart és Portugália ellen sem.

Az afrikai együttes ügyeletes klasszisa, a kéztörés miatt ideiglenesen játékra alkalmatlan Didier Drogba övéivel egyenesen sporttörténelmet írna: első afrikai válogatottként nemcsak döntőt játszana, hanem meg is nyerné a vb-t.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik