Maradona: „A Real keresztbe tesz Argentínának”

Vágólapra másolva!
2010.02.11. 09:50
null
Maradona a drukkerekkel igen, a Real játékospolitikájával nem elégedett (Fotó: Action Images)
Az argentin labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2–1-re legyőzte Jamaicát, azonban a sajtó nem a pályán aratott győzelemre, hanem Diego Maradona újabb nyilatkozatára kapta fel a fejét. A kapitány ugyanis kijelentette, hogy Jorge Valdano és a Real Madrid tönkre akarja tenni Argentínát.

Diego Maradona szövetségi kapitányként messze nem olyan sikeres, mint játékosként volt, ennek megfelelően általában nem csapata teljesítményének, hanem újabb és újabb nyilatkozatainak köszönhetően kerül az újságok címlapjára.

Az argentin kapitány ezúttal honfitársa, korábbi válogatottbeli csapattársa, a Real Madrid jelenlegi általános igazgatója, Jorge Valdano ellen intézett kisebb kirohanást, mondván, a „királyi gárdánál" tönkreteszik az argentin játékosokat.

„Argentínának van két nagy ellenfele: a Real Madrid és Jorge Valdano! – jelentette ki a Valdanóval játékosként 1986-ban világbajnoki címet nyerő szakember. – Gyakorlatilag lerombolták Gabriel Heinzét, el akarták küldeni Fernando Gagót. Most Gonzalo Higuaínnak kell jönnie a sorban, mivel több gólt szerez mint Karim Benzema és Cristiano Ronaldo együttvéve."

Maradona hitetlenkedve beszélt arról, hogy a Real általános igazgatója a nem argentin játékosat favorizálja honfitársaival szemben, és így summázta véleményét az esetről: „Jó volt a kapcsolatom Valdanóval, de undorítónak találom, hogy egy argentin visszahúz egy másik argentint."

A két szakember együtt vezette Argentínát története második világbajnoki címére, az 1986-os tornán Maradona öt, Valdano négy gólt szerzett (egyet a döntőben) – de a jelek szerint azóta megromlott a viszonyuk.

Az albiceleste időközben a világbajnokságra való felkészülés jegyében rendezett találkozón, európai légósai nélkül 2–1-re győzött Jamaica ellen.

A hazai pályán játszó argentinok a második félidő elején Ryan Johnson góljával hátrányba kerültek, ám a hajrában Martín Palermo és Ignacio Canuto révén fordítottak. A mérkőzést eldöntő gólt a 89. percben szerezte az Argentinos Juniors futballistája, Canuto.

A találkozó után Maradona elmondta, az egyenlítő gólt szerző Martín Palermónak nyolcvan százalék esélye van arra, hogy kiutazzon a csapattal a dél-afrikai világbajnokságra.

RONALDO EREDMÉNYESEBB HIGUAÍNNÁL
 

Kétségtelen, hogy Higuaín ebben a szezonban jól szerepel a Real Madridban, azonban Maradona némiképp túlzásba vitte csatára dicséretét, amikor azt állította, hogy több gólt lő, mint Ronaldo és Benzema együttvéve.

 

A portugál aranylabdás a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában 15 gólnál tart, az argentin támadó pedig 14-nél – és akkor még a francia találatait nem is számoltuk...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik