Capello többet vár, Maradona nyugalomra int

Vágólapra másolva!
2010.05.25. 12:54
null
Glen Johnson (balra) pazar gólt lőtt, még Wayne Rooney is megirigyelte (Fotó: Action Images)
Fabio Capello angol szövetségi kapitány bevallása szerint sokat tanult a mexikóiak elleni hétfői felkészülési mérkőzésből (3–1), és bár nem jellemezhető nyugtalannak, játékosai értésére adta: többet vár tőlük. Diego Maradona, az argentinok szakvezetője elégedetten nyugtázta a kanadaiak fölényes legyőzését (5–0), és Carlos Queiroz, az ugyancsak a június 11-én kezdődő labdarúgó-világbajnokságra készülő portugálok kapitánya sem volt különösebben elkeseredve a Zöld-foki-szigetek elleni döntetlen (0–0) miatt.

„Az eredménnyel elégedett vagyok, hiszen a mexikóiak technikásak, ráadásul gyorsabbak nálunk, és nem volt könnyű visszaszerezni tőlük a labdát. Sokat tanultam a mérkőzésből" – jelentette ki Fabio Capello a Mexikó elleni hétfői mérkőzés után, nem titkolván: bár a formaidőzítésre még van idő, nehezményezi, hogy játékosai túl sokat hagyták labdázni ellenfelüket.

MARADONA BOLDOG
 

Diego Maradonát, a Kanadát 5–0-ra legyőző Argentína szövetségi kapitányát rendkívül boldoggá tette, hogy játékosai hétfői teljesítményükkel örömet szereztek az argentin drukkereknek. A kapitány határozottan kijelentette:

„Argentin válogatott mezben nincs olyan, hogy barátságos mérkőzés. A srácok megmutatták, hogy nagyszerű csapatunk van, sőt még annál is jobb. Argentínának nincs oka aggodalomra, hiszen fantasztikus futballisták állnak a rendelkezésünkre."

„A szünetben azt kértem a játékosoktól, hogy intenzívebben próbálják visszaszerezni a labdát. Leendő ellenfeleink nem mind játszanak majd ilyen stílusban, de a labda gyors visszaszerzése minden körülmények között kulcskérdés" – fejtegette a kapitány, akit elsősorban a középpályát illetően gyötörnek kétségek.

Capello egyelőre nem számíthat Gareth Barryre, Michael Carrick és James Milner nem brillírozott, ellenben az olasz szakember roppant elégedett volt Steven Gerrard második félidei, immár a középpálya tengelyében nyújtott játékával – „jók lehetnek majd együtt Lamparddal", aki ezúttal nem lépett pályára. Gerrard ezzel együtt önkritikusan nyilatkozott:

„Valóban túl sokat volt a labda a mexikóiaknál az első félidőben, ezen a szünet után változtattunk, de még agresszívebbnek kell lenni. A kapitány azt kérte, helyezkedjünk hozzájuk közelebb, és magunk is tudjuk, hogy erre a jövőben jobban kell figyelnünk, jobban kell futballoznunk."

Ami a hajrában cserét kérő Wayne Rooneyt illeti, Capello elmondta: azért hagyta fenn a pályán a manchesteri csatárt, mert már nem volt több cserelehetősége. A kapitány szerint mindazonáltal Rooney nyaksérülése nem okozhat problémát a felkészülésben.

QUEIROZ SZERINT NINCS ITT A KRITIZÁLÁS IDEJE
 

Carlos Queiroz, a portugálok szövetségi kapitánya nem volt elkeseredve a Zöld-foki-szigetek elleni döntetlen miatt:

„Akik nincsenek tisztában a felkészülés jellegével, könnyű szívvel kritizálnak… Azt kell mondjam, a játékosok fegyelmezetten végrehajtották, amit kértem tőlük, a helyzetek alapján két-három góllal is nyerhettünk volna. De hangsúlyozom, kemény edzésekkel a lábukban léptek pályára, a felpörgés időszaka most következik."

Az egyetlen aggodalomra okot adó fejlemény Tiago izomsérülése; egyelőre nem tudni, hogy a középpályás részt vehet-e a világbajnokságon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik