Brazília fölényes győzelemmel a nyolc között

Vágólapra másolva!
2010.06.28. 20:49
Nem akadt torkukon a chil(e)i: háromgólos győzelmet aratott a brazil válogatott a Chile elleni nyolcaddöntőben. Bár chilei akciókkal kezdődött a találkozó, két góllal a félidő közepére előnybe kerültek a brazilok, és nem is engedték ki a győzelmet a kezükből. Hátul szorosan védekeztek, veszélyes kontrákat vezettek, és teljesen megérdemelten kerültek a legjobb nyolc közé, ahol a hollandok várnak rájuk.

Kakát szorongatják, mint rendesen (Fotó: Action Images)
A KÉPRE KATTINTVA ELOLVASHATJA ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET!
Kakát szorongatják, mint rendesen (Fotó: Action Images)
A KÉPRE KATTINTVA ELOLVASHATJA ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET!
Kakát szorongatják, mint rendesen (Fotó: Action Images) A KÉPRE KATTINTVA ELOLVASHATJA ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET!

 Az előzetesen várt kezdőkhöz képest annyi változás történt, hogy a braziloknál Felipe Melo és Elano sem gyógyult meg, így Dunga két alapemberét volt kénytelen nélkülözni. A két kieső helyén Dani Alves és Ramires kapott lehetőséget a szövetségi kapitánytól.

A chileieknél egy változás volt a korábban bejelentett kezdő tizenegyhez képest: Valdivia helyén Carmona kezdett a középpályán, de ahogyan beharangozónkban is kifejtettük: három csatárral támadtak, egyáltalán nem feltett kézzel lépve pályára. Ennek megfelelően az első kapura lövési kísérlet is az ő nevükhöz fűzödött, ám Alexis Sánchez labdáját blokkolta Daniel Alves. Az 5. percben Alves kiváló passzából Luís Fabiano iramodott meg a jobb szélen, de csúnyán eltörte a labdát. Meglepő módon a szűrő, Gilberto Silva mutatott neki példát egy 28 méterről elengedett bombával, amelyet Claudio Bravo ütött ki a bal sarok elől.

Leült kissé a mérkőzés a következő tíz percre – inkább a brazilok támadgattak. A 21. percig kellett várni a következő kapura lövésre, amelyet Gonzalo Jara követett el 18 méterről, ám jócskán célt tévesztett. Ezután a chileiek percei következtek, agresszíven letámadták a brazilokat, akik ezzel szemmel láthatóan nem tudtak mit kezdeni.

A 27. percben veszélyeztettek ismét a brazilok: "Lúcio csinált egy visszacselt, feldobta magát, mint vidám pisztráng, aztán elégedetlen, mint a római tömeg, mellyel közölték, hogy elmaradnak a gladiátorjátékok" – olvashattuk online közvetítésünkben.

Nem sokkal később jobban csinálta a selecao: a 34. percben Maicon jobb oldali szögleténél a chilei védők borzasztóan helyezkedtek, így Juan 12 méterről  a kapuba fejelhetett. 1–0

Négy perc múlva máris kettővel mentek a sárga mezesek, káprázatos találatot érve el: Robinho beadott a bal oldalról, középen a kaputól 20 méterre Kaká zseniális érzékkel egyből Luís Fabianóhoz passzolt, aki egyedül léphetett ki, elfektette a kapust, és a hálóba helyezett. 2–0

 

Ha ez nem jogo bonito, akkor semmi!

Howard Webb a 47. percben lefújta az első félidőt, amely jól kezdődött, unalmasan folytatódott, és parádésan ért véget.

A chileiek argentin szövetségi kapitánya, Marcelo Bielsa kettős cserét hajtott végre a szünetben: bejött a kreatív Rodrigo Tello és a játékmester, Jorge Valdivia is. Próbálkoztak is becsülettel gólt szerezni a chileiek, de a Lúcio vezette védelem hibátlanul zárt. Éppen Lúcio hozta fel a labdát az 55. percben, jól is tette ki a jobb szélre Robinho elé, aki ha le tudta volna kezelni, egyedül vezethette volna kapura.

Bielsa egyre nagyobb ívű karmozdulatokkal toporzékolt a kispad előtt – a brazil falat nem lehetett áttörni, sőt az 59. percben Ramires vezetett egy villámgyors kontrát, három embert is kicselezett középen, majd Robinhóhoz passzolt, aki 15 méterről, középről nem is hibázott. 3–0

(Joga Robinho – jegyezte meg fórumunkon Yetipeti.)

Pár perc múlva Alves lőtte ki kevés híján a bal felsőt, de egy méterrel eltévesztette a célt, majd Valdívia ágyúzott 20 méterről centikkel a léc fölé.

A 74. percben Alves passzából Robinho ellépett a jobb szélen, kissé kisodródva kapura húzta a labdát, de Bravo bravúrral mentett a hosszú sarok előtt; átellenben Lúcio maradt le Humberto Suazóról, akinek lövését Júlio César nagy bravúrral tolta szögletre. A 77. percben Suazo kis híján szépített, furcsán pörgő labdája végül a léc tetején landolt.

Maradt a háromgólos különbség: teljesen megérdemelten kerültek a legjobb nyolc közé a brazilok, akik nemigen izzadtak meg a 90 perc során. Kérdés, mire mennek majd a sokkal acélosabb, kreatívabb holland együttessel...

A chileieknek amúgy egyáltalán nem kell szégyenkezniük, bár ezen a mérkőzésen azért sokkal többet vártunk tőlük.

A KÉPRE KATTINTVA ELOLVASHATJA ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET!
A KÉPRE KATTINTVA ELOLVASHATJA ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik