„Az argentinok ellen nem hibázhatunk”

NSO / MTINSO / MTI
Vágólapra másolva!
2010.06.30. 18:58
null
Joachim Löw bízik abban, hogy játékosai megvalósítják az általa kidolgozott taktikát (Fotó: Action Images - archív)
Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya feltérképezte az argentin együttes gyengéit, de azzal is tisztában van, hogy játékosai nem hibázhatnak túl sokat a szombati negyeddöntőben, mivel Lionel Messiék könyörtelenül megbüntetik a védelmi megingásokat.

„A játékosaim nagyon sok önbizalmat szereztek az angolok elleni mérkőzésen – nyilatkozta mai sajtótájékoztatóján Joachim Löw, aki külön kiemelte Bastian Schweinsteiger eddigi teljesítményét. – Bastian sok felelősséget vállal magára mind a pályán, mind azon kívül. Ezen kívül játéka szerkezetet, stabilitást nyújt a csapatnak."

AZ ARGENTINOK NEM SPORTSZERŰEK
 „Egyre inkább jönnek vissza az emlékek az argentinok elleni 2006-os vb-meccsről – nyilatkozta Bastian Schweinsteiger, a németek kiválósága. – Olyan mérkőzés volt, amelyet sohasem fogok elfelejteni, már csak azért sem, mert egy argentin játékos megütött engem. Az argentin nem éppen a legsportszerűbb válogatott a világon. Ha odalépünk, azonnal sárgát követelnek érte, ha ők rúgnak meg valakit, és ezért lapot kapnak, reklamálnak a játékvezetőnél, hogy ellenfelük csak színészkedik. Nehéz lesz a meccsen nyugodtnak maradni, de nem szabad hagyni, hogy provokáljanak bennünket."

„Argentína ellen nem engedhetünk meg magunknak sok hibát, mivel az argentinok vannak annyira jók, hogy ezeket könyörtelenül kihasználják" – vélekedett a németek szövetségi kapitánya, aki hozzátette, természetesen szombati ellenfeleik játékában is találtak sebezhető pontokat.

„Már az angolok ellen is jól sikerült az ellenfél gyengéinek kihasználása" – bizakodott Löw, aki érthetően nem árulta el, hol érzi sebezhetőnek Diego Maradona együttesét.

Annak érdekében, hogy a Nationalelf felkészülése zavartalan legyen a szombati mérkőzésre, a németek már holnap elutaznak Pretoriából Fokvárosba, a negyeddöntő helyszínére. A keret tagjai közül egyedül Cacau hagyta ki a mai edzést, a brazil származású csatár nem épült fel izomsérüléséből, így szombaton várhatóan nem léphet pályára.

Cacau még a múlt héten sérült meg egy edzésen, s ezért már az angolok ellen 4–1-re megnyert nyolcaddöntőt is kihagyta, így szinte biztosan ismét Miroslav Klose kap helyet a kezdőcsapatban, aki így 100. alkalommal öltheti magára a német nemzeti együttes mezét.

„Cacaun kívül mindenki edzett. Ő mindössze csak könnyű kocogást tudott végezni, és várhatóan ez az elkövetkezendő két napban sem változik" – mondta Joachim Löw szövetségi kapitány.

Az összképhez tartozik, hogy Lukas Podolski idő előtt befejezte a gyakorlást, és a többiek előtt visszatért a csapat szálláshelyére. A német válogatott szóvivője szerint a Köln játékosa nem sérült, csupán óvatosságból hagyta abba az edzést.

A négy évvel ezelőtti, Németországban megrendezett vb-n a két válogatott ugyancsak a negyeddöntőkben találkozott egymással, akkor tizenegyespárbajra került sor, melynek során Jens Lehmann egy cetlire felírt listáról puskázta ki, hogy az argentin csapat tagjai rendszerint hova lövik a büntetőket. Ez meghozta eredményét, hiszen kétszer is hárított, ezzel továbbjuttatva csapatát.

Azonban idén nem készült ilyen „puska". Löw ezt azzal indokolta, hogy az argentinok annyi büntetőlövővel rendelkeznek, hogy nem lenne értelme a statisztika összeállításának.

A szombati negyeddöntőre Fokvárosban kerül sor, amit Angela Merkel német kancellár is a helyszínen tekint meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik