A brazilok vigyáznak a „dél-amerikai” hollandokkal

Vágólapra másolva!
2010.06.29. 00:05
null
Dunga és Kaká pacsija: vajon örülhetnek-e a hollandok elleni meccs után is? (Fotó: Reuters)
A Chile elleni magabiztos, 3–0-s vb-nyolcaddöntőbeli győzelem után elégedetten értékelt Dunga, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A selecao szakvezetője dicsérte a chileiek nyílt játékát. A világbajnokságon nagyon szimpatikus futballal kirukkoló chileiek ígérik: tanulnak a hibáikból, és négy év múlva erősebb csapatként érkeznek a vb-re – persze ahhoz ki kell vívniuk a kvalifikációt a brazíliai rendezésű tornára.

„Kitűnő mérkőzés volt, Chile nagyon jól futballozott, de úgy vélem, kezünkben tudtuk tartani majdnem végig a nyolcaddöntőt. A következő találkozó Hollandia ellen rendkívül nehéz lesz, a holland játékosok technikai tudásban bármelyik dél-amerikai csapattal felveszik a versenyt. Mondhatni, úgy játszanak, mint egy dél-amerikai csapat. Rendkívüli módon vigyáznunk kell. Ma nem voltunk éppen csúcsformában, de Chile ellen ennyi is elég volt. Nyitottan játszottunk, sokat támadtunk, ahogyan azt elvárják tőlünk. Játékosaim dicséretet érdemelnek" – nyilatkozta Dunga.

„Nagyon örülök a gólomnak – nyilatkozta lecserélése után nem sokkal Robinho, aki először talált a hálóba ezen a világbajnokságon, de Chilének összesen már nyolcadszor köszönt be. – Nagyon jó labdát kaptam, az ilyen helyzetet illik belőni. Chile ellen általában nagyon jól megy nekem, de hála Istennek, most sem történt ez másképpen. A hollandok ellen mindenesetre javulnia kell a csapatnak, de úgy érzem, hogy ma sem játszottunk rosszul."

A legfontosabb, vezető gólt a középhátvéd, Juan szerezte. Ő volt az első brazil játékos, aki a 2006-os, Japán elleni mérkőzés óta gólt fejelt világbajnokságon.

„Hihetetlenül büszke vagyok erre a fejesre, mert egy szoros meccsen született, ráadásul döntetlen állásnál" – mondta a játékos, aki mindemellett végig remekül futballozott.

Már három gólnál tart a világbajnokságon a selecao centere, Luís Fabiano, aki úgy véli, hogy a brazil válogatott egyre jobb teljesítményt nyújt a tornán, és ha nagy terület nyílik a támadók előtt, az ellenfelek bizony izzadhatnak...

„Jól működünk csapatként, egyre jobb a játékunk, jobban tartjuk a labdát, és kombinálunk a pályán. Kontrajátékban különösen erősek vagyunk, ha területek nyílnak előttünk. Ha így játszunk a továbbiakban is, nagyon messzire juthatunk. A hollandok? Nyilván észrevettük, hogy remek képességű játékosok alkotják a csapatukat, de ilyen játékkal továbbmehetünk" – nyilatkozta a Sky Sport Italiának. Luís Fabiano elhárította az Olaszországba igazolásával kapcsolatos kérdéseket.

„Hogy mi a helyzet a Milannal? Semmi konkrétum. Szeretem az olasz futballt, de csak a világbajnokság után döntök a folytatásról" – mondta.

A chileiek kapusa, Claudio Bravo elismerte, a brazil győzelem teljesen megérdemelt.

„Keserűség van bennünk, letört mindenki, de el kell ismernünk, a jobbik csapat győzött. Alighanem a világ legjobb csapata. Sajnos, többször kinyílt a védelmünk, hiába támadtunk jól a mérkőzésen. Nagyon nagy területeket hagytunk. Rengeteget kell tanulnunk ebből a tornából, s ki kell javítanunk a kétségtelenül meglévő gyengeségeinket. Fiatal a csapatunk, amely támadni már megtanult, most már védekezni is meg kell" – mondta.

„Nem kaptak elég labdát a támadóim, mert a brazilok a középpályán túl jól fogtak embert – értékelt a mérkőzés után a chileiek argentin szakvezetője, Marcelo Bielsa. – Amikor pedig labdát szereztek a brazilok, villámgyors ellentámadásokat vezettek, és kihasználták lehetőségeiket. Sportszerű, élvezetes mérkőzést játszottunk, emelt fővel szenvedtünk vereséget, de megérdemelten... Talán kicsit szorosabb is lehetett volna az eredmény, de ne feledjük, a brazilok a világ legjobbjai." 

A KÉPRE KATTINTVA ELOLVASHATJA ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET!
A KÉPRE KATTINTVA ELOLVASHATJA ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik