UEFA: a szerb-albán ügyben holnapra várható bejelentés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.23. 12:32
Korábbi cikkünkben már jeleztük, hogy ma tárgyalja az UEFA fegyelmi bizottsága a Románia–Magyarország Eb-selejtezőn történt szurkolói rendbontások ügyét, és legkésőbb holnapig a félbeszakadt Szerbia–Albánia találkozóval kapcsolatban is döntés születik. 

„Habár korábban a hivatalos honlapján azt írta az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA), hogy csütörtökön, október 23-án nyilvánosságra hozza a 41. percben félbeszakadt Szerbia–Albánia Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen látott incidensek miatti büntetéseket, az UEFA ma jelezte, hogy a végleges döntést pénteken, október 24-én teszi közzé" – írja a Magyar Szó online kiadása. Magyar Szó online kiadása.

A szerb lapok információi szerint az UEFA fegyelmi bizottságának tagjai az újrajátszást támogatják, de az időpontról és a helyszínről lehet, hogy még pénteken sem határoznak, hanem csak a két nemzeti szövetséggel történt egyeztetés után.

A szerb sajtó továbbra is négy opciót tart elképzelhetőnek:

– mivel a rendező nem tudta biztosítani a megfelelő feltételeket, Albánia 3–0-ra megnyeri a találkozót
– a szerb szövetségnek sikerül bebizonyítania, hogy az albánok miatt történt az incidens, ebben az esetben Szerbia 3–0-ra nyerne
– a mérkőzést egy semleges pályán újrajátsszák
– a találkozót ismét Belgrádban rendezik meg, de nézők nélkül

Függetlenül attól, hogy melyik döntés születik, az biztos, hogy a szerb szövetséget (FSS) a mulasztásokért, a szervezési hiányosságokért pénzbüntetéssel sújtja az UEFA fegyelmi bizottsága. A testületet Thomas Partl (Ausztria, elnök), Jacques Antenen (Svájc), Berzi Sándor (Magyarország), Jim Stjerne Hansen (Dánia), Tomás Gea (Andorra), Hans Lorenz (Németország), Rudolf Repka (Csehország), James Shaw (Észak-Írország) és Joël Wolff (Luxemburg) alkotják. Közülük hárman foglalkoznak majd a Szerbia–Albánia mérkőzésen történt incidensekkel – teszi hozzá a Magyar Szó.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik