UEFA: „Egész Magyarország imádkozik Dzsudzsákért”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.13. 11:12
null
Dzsudzsák az UEFA honlapján
Az uefa.com „A 2016-os Európa-bajnokság sztárjai” címmel indított sorozatot, melyben bemutatják a válogatottak legjobbját. Pénteken a magyar nemzeti csapat sztárjaként Dzsudzsák Balázst elemezték.

Matthew Watson-Broughton, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) magyarországi tudósítója a cikkét úgy kezdi, hogy mivel Gera Zoltán már mélyebben, a kaputól távolabb futballozik, mint korábban, Bernd Storck csapatának támadójátékát leginkább Dzsudzsák Balázs személye határozza meg.

A szélső csaknem egy évtizede mutatja meg tehetségét külföldön, a figyelmet pedig a 2007-es Olaszország elleni győzelem alkalmával hívta fel magára. A magyar válogatott csapatkapitánya azóta a PSV-ben, az Anzsiban, a Dinamo Moszkvában és a Bursasporban futballozott.

„Ahogy idősebb lett, egyre érettebbé vált a játéka, egyre több góllal és gólpasszal segítette aktuális csapatát. Erőssége inkább az előkészítés, San Marino nyolc–nullás legyőzése alkalmával három gólpasszt is adott, de az elmúlt időszakban távoli góljaival és remek szabadrúgásaival vétette magát észre” – írja a cikk.

Watson-Broughton szerint Dzsudzsák sikeres külföldi karrierje és képességei miatt a magyar válogatott legfontosabb játékosa, és mivel sérüléssel bajlódik, „egész Magyarország imádkozik” azért, hogy teljesen felépüljön az Eb magyar vonatkozású nyitó meccsére.

Szurkolj élőben az Eb-n! www.pegazus.hu

A MAGYAR VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEI AZ EB-IG
Budapest, március 26.: MAGYARORSZÁG–Horvátország 1–1
Budapest, május 20., 18.00: MAGYARORSZÁG–Elefántcsontpart
Gelsenkirchen, június 4., 18.00: Németország–MAGYARORSZÁG
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik