Spanyolország: eljött az idő, hogy De Gea leváltsa Casillast?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.10. 17:50
null
A Marca olvasói igent mondtak De Geára (Fotó: Action Images)
Spanyolország meglepetésre vereséget szenvedett csütörtöki, Szlovákiában rendezett Európa-bajnoki selejtezőjén. Nyolc éve először kapott ki az Eb-címvédő kvalifikációs mérkőzésen, a találkozó legnagyobb egyéni vesztese Iker Casillas, aki mindkét szlovák gólban benne volt, a szurkolók pedig a padra ültetését követelik Vicente del Bosque szövetségi kapitánytól.

Persze hiba lenne – már a nyári világbajnokságon is gyengélkedő – Iker Casillas nyakába varrni a spanyol válogatott újabb kudarcát, hiszen rúgott gólból csak egy volt a vendégek neve mellett. Ennek ellenére sokan elvesztették a hitüket a Real Madrid 158-szoros válogatott kapusával szemben, ezt a Marca pénteki szavazása is alátámasztja.

„Eljött az idő, hogy David De Gea legyen az első számú kapus?” – hangzott a spanyol lap kérdése, és a válaszolók 83.7 százaléka igennel voksolt, azaz egyértelmű többségben vannak, akik leváltanák Casillast.

A spanyol válogatottban tétmérkőzésen még soha nem kezdő De Gea Ikerrel ellentétben nagyszerű formában van, az Everton elleni angol bajnokin karrierje egyik legjobb teljesítményét nyújtotta a Manchester United kapujában. 23 éves, több mint 100 Premier League-mérkőzés van a háta mögött, így rutinban nincs hiánya és a serdülő korból is régen kinőtt már.

A spanyol drukkerek véleményét már ismerjük, az Önére is kíváncsiak vagyunk, Vicente del Bosque álláspontjáról pedig a többet tudhatunk majd a Luxembourg elleni vasárnapi mérkőzésen. A mester a lefújás után megvédte első számú kapusát.

„A szabadrúgásgól előtt volt egy remek védése. Nem láttam pontosan a kispadról, de furcsa röppályát írt le a labda, ez becsaphatta őt”– utalt vissza a szlovákok első találatára Del Bosque.

Ha még nem látta, tekintse meg a Szlovákia–Spanyolország Eb-selejtező góljait!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik