Spanyolország: 10 év - Sergio Ramos jubileumhoz érkezett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.27. 18:05
Szinte napra pontosan tíz évvel ezelőtt mutatkozott be a spanyol labdarúgó-válogatottban Sergio Ramos, aki már 124 alkalommal viselhette a nemzeti együttes mezét. A spanyolok a C-csoport rangadóján a hozzájuk hasonlóan 9 ponttal álló Ukránokat fogadják az Eb-selejtezőn. A 20.45 órakor kezdődő mérkőzést a Nemzeti Sport Online élőben közvetíti.

„Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy tíz éve hordhatom már a spanyol válogatott mezét – mondta a három nap múlva, március 30-án már a 29. születésnapját ünneplő védő. – Jól emlékszem a bemutatkozásomra, és kiváltságosnak érzem magam, hogy mennyi trófeát nyerhettem a válogatott tagjaként.”

Sergio Ramos 2005. március 26-án, a Kína elleni felkészülési mérkőzésen mutatkozott be a spanyol válogatottban. Luis Aragonés szövetségi kapitány Carles Puyol helyett küldte a pályára csereként. Az akkor még sevillai védő 55 éves spanyol rekordot döntött meg: 18 évesen és 361 naposan lehetett válogatott. Később Cesc Fabregas megelőzte ebben a mutatóban.

Ramos alapembernek számított a világbajnoki címet szerző, kétszer Eb-t nyerő spanyol együttesben, a válogatottban tízszer volt eredményes. Az aktív kerettagok közöl a 160-szoros válogatott Iker Casillas mögött a második helyen áll a spanyol örökrangsorban, amelyben még Xavi Hernández (133) és Andoni Zubizarreta (126) is megelőzi, igaz, a távolság esetében belátható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik