Magyar–horvát: Szalai és négy játékos – őket emelte ki Cacic

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.25. 18:13
null
A horvát kapitány összeszedett csapatnak látja a magyar válogatottat (Fotó: Hegedüs Gábor)
A magyar labdarúgó-válogatott szombaton 18 órától Horvátország ellen lép pályára felkészülési mérkőzésen. A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Ante Cacic szövetségi kapitány mellett Domagoj Vida, a Dinamo Kijev védője válaszolt az újságírók kérdésére.

 

Domagoj Vidát először arról faggatták, a három- vagy a négyvédős rendszerben érzi-e jobban magát. A horvát válogatott az Izrael elleni felkészülési mérkőzésen két taktikát alkalmazott, 3–5–2-ben és 4–2–3–1-ben állt fel.

„A háromvédős rendszer új felállás, de nem okoz problémát, hogy abban játszunk – mondta Domagoj Vida. – A holnapi és a májusi felkészülési mérkőzés is arra szolgál, hogy gyakoroljuk ezt. Ha kell, akkor játszom a védelem bal oldalán, ha kell, akkor középen, a lényeg az, hogy sikeresek legyünk. Azt még nem tudjuk, milyen felállásban játszunk holnap.”

„Kemény mérkőzés vár ránk holnap. Magyarországon euforikus a hangulat a kijutást követően, amihez szeretnék gratulálni. Telt házat várunk és kemény mérkőzést, de győzni jöttünk. Jó megérzéseim vannak…”

„Különösen nem készültünk fel a magyarokból. Az előző is felkészülési mérkőzés volt és a mostani is az lesz, ezeken nem az ellenfélre koncentrálunk, hanem magunkra, valamint arra, hogy gyakoroljuk a különböző felállásokat. Biztos vagyok benne, hogy a magyar csapat is keményen küzd majd, érdekes meccs elé nézünk.”

„Én is szeretnék gratulálni a kijutáshoz – kezdte Ante Cacic szövetségi kapitány. – Magyarországon rengeteg támogatást kap a futball, épülnek a stadionok, ezt megirigyelhetjük mi is. A norvégok ellen láthattuk, hogy összeszedett csapat ellenfelünk, remek játékosokkal, mint Király, Juhász, Gera, Dzsudzsák vagy Szalai. Telt ház előtt játszunk majd, kemény mérkőzésre számítok. A horvát válogatott mindig győzelemért lép pályára, holnap is így lesz.”

„A formációk kipróbálása nem kísérletezés, már az Európa-bajnokságra gondolunk, és ez a meccs is kiváló alkalom lesz a felkészülésre. Várhatóan három cserét használunk majd ki, szeretnék lehetőséget adni a fiataloknak, nagy potenciál van ezekben a srácokban, nem félek a horvát labdarúgás jövőjétől.”

Újságírói kérdésre Cacic elmondta, nem probléma, hogy Mario Mandzukic az egyetlen center a keretben, a csatár világklasszis játékos, nem okoz neki gondot, hogy végigjátssza a meccset.

Horvát kollégánk elárulta azt is, véleménye szerint ellenfelünk a Subasic – Srna, Corluka, Vida, Vrsaljko – Brozovic, Modric – Halilovic, Kovacic, Perisic – Mandzukic összeállításban lép pályára szombaton 18 órától a Groupama Arénában.

EURÓPA-BAJNOKI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
18.00: MAGYARORSZÁG–Horvátország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Bogdán Ádám (Liverpool – Anglia), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Király Gábor (Haladás)
Védők: Bese Barnabás (MTK Budapest), Fiola Attila (Puskás Akadémia FC), Guzmics Richárd (Wisla Kraków – Lengyelország), Juhász Roland (Videoton FC), Lang Ádám (Videoton FC), Korhut Mihály (Debreceni VSC-Teva)
Középpályások: Elek Ákos (Diósgyőri VTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Kleinheisler László (Werder Bremen – Németország), Nagy Ádám (Ferencváros), Stieber Zoltán (1. FC Nürnberg – Németország)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor – Törökország), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin – Lengyelország), Németh Krisztián (al-Garafa – Katar), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa – Lengyelország), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia), Szalai Ádám (Hannover 96 – Németország)

A HORVÁT VÁLOGATOTT MAGYARORSZÁG ELLENI KERETE
Kapusok:
Danijel Subasic (Monaco), Lovre Kalinic (Hajduk Split), Ivan Vargic (HNK Rijeka)
Védők: Darijo Srna (Sahtar Doneck), Vedran Corluka (Lokomotiv Moszkva), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Gordon Schildenfeld (Dinamo Zagreb), Sime Vrsaljko (Sassuolo)
Középpályások: Luka Modric (Real Madrid), Ivan Perisic (Internazionale), Mateo Kovacic (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozovic (Internazionale), Alen Halilovic (Sporting Gijón), Domagoj Antolic (Dinamo Zagreb)
Támadó: Mario Mandzukic (Juventus)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik