Eb 2016: C. Ronaldóval ugyanaz a helyzet, mint Puskással volt – Santos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.21. 19:54
null
Amíg csak edzésen van ilyen jó kedve C. Ronaldónak, addig nincs nagy gond (Fotó: Reuters)
Szerdai Eb-ellenfelünk, a portugál labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatót tartott kedd este. Az eseményen a középpályás William Carvalho és Fernando Santos szövetségi kapitány vett részt.

 

„Nem idegeskedünk amiatt, hogy nehezen megy a gólszerzés. Holnap gólt lövünk, megindul a gólgyártás. Nekünk mindenképpen győznünk kell, ez lesz »a meccs«. Győznünk kell és győzni is fogunk. Megértettük a szövetségi kapitány elképzeléseit, azokat valósítjuk majd meg” – nyilatkozta Carvalho.

„Nem hinném, hogy Cristiano Ronaldo frusztrált amiatt, hogy nem ment neki a góllövés a korábbi mérkőzéseken. Ugyanúgy, ahogy eddig, teszi a dolgát, és a csapat is – folytatta a középpályás. – Mindig győzelemre játszunk, de nem tette feszültté a csapatot az, hogy ez az előző két találkozón nem sikerült. Azon nem gondolkodunk, hogy milyen csapat jöhet a folytatásban, most csak a következő mérkőzésre koncentrálunk.”

„A mi csapatunk nem csak Ronaldóról szól. Jó erőben vagyunk, megfelelően felkészültünk, szeretnénk kihozni magunkból, illetve a csapatból a maximumot” – tette hozzá a futballista.

Fernando Santos szövetségi kapitány elmondta, a sérültek ( állapotáról most még nem tud bővebben beszélni. Portugál újságíróktól megtudtuk, hogy André Gomes (Valencia) és Raphael Guerreiro (Lorient) nem egészséges szerdai ellenfelünknél.

„Nem hiszem, hogy Magyarország kizárólag védekező stílusban játszana, hiszen az is lehet, hogy ezen a meccsen múlik majd a továbbjutása. Nagyon jó csapat, amelyik remekül tud védekezésről támadásra váltani. Tisztában vagyok vele ugyanakkor, hogy ha Magyarország már a meccs előtt továbbjut, akkor más is lehet a játék képe” – fogalmazott a portugál szakember.

„Arról még nem tudok beszélni, hogy a sérültek helyén ki jöhet szóba – folytatta Santos. – Az biztos, Cristiano Ronaldo kihagyhatatlan. Számomra csak az a fontos, hogyan teljesít az Európa-bajnokságon, nem foglalkoztat, hogy az Eb után hol játszik. Mi továbbra is bízunk benne, ezért a szabadrúgásokat is ő végzi el.”

„Ez erős csoport, de hiszek a játékosaimban. Jó munkát végeztünk, és ennek meg is lesz az eredménye, hiszek benne, hogy győzünk szerdán. Ehhez az egész csapatra szükség lesz. Ronaldo mögött is szükség van egy csapatra. Ahogy régen Puskás mögött is volt egy csapat” – vont párhuzamot Santos a Real Madrid jelenlegi és korábbi klasszisa között.

„Vereség esetén mindig kell egy bűnbak. Ha nyer a csapat, akkor az a játékosok sikere, ha kikap, akkor a szövetségi kapitányt veszik elő. Ami engem illet, még szeretném a portugál válogatottat irányítani az Eb hátralévő részében is” – mondta Santos a saját szerepével kapcsolatban.

„Nincs varázspálca, amellyel a labdát a kapuba varázsolhatnánk. Amit a pályán látunk, az az edzésen elvégzett munka eredménye. Más kérdés, hogy tizennyolc lövésünkből egy találta el a kaput, de ez nem azt jelenti, hogy nem gyakoroltuk. Apróbb változtatások elképzelhetők, hiszen 4-4-2-t és 4-3-3-at is játszottunk már, az előbbi át is alakítható az utóbbivá, de nem ez a leglényegesebb kérdés. Hanem az, hogy a lehető legjobb támadásépítési módot megtaláljuk, hogy minél több gyors akciót vezessünk” – mondta a sajtótájékoztatója végén Santos.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR
F-CSOPORT, 3. FORDULÓ

18.00: Izland–Ausztria (Tv: Duna)
18.00: MAGYARORSZÁG–Portugália (Tv: M4 Sport)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 2 1 1 3–1 +2 4
2. Izland 2 2 2–2 0 2
3. Portugália 2 2 1–1 0 2
4. Ausztria 2 1 1 0–2 –2 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik