Euro 2016: Modricról beszélni kell – ez a gól maga volt a mágia

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.12. 20:33
null
Modric gólja eksztázist okozott a lelátón (is) (Fotó: Reuters)
Ante Cacic, a horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Törökország elleni Eb-csoportmérkőzésen aratott 1–0-s győzelem után nem fukarkodott a parádés győztes gólt szerző Luka Modric dicséretével.

„Luka Modric megérdemli, hogy róla beszéljenek – ez volt az egyik legjobb mérkőzése, nagyszerűen futballozott, valódi vezérként. Mágikus gólt lőtt, és ez döntötte el a mérkőzést. Nagy szükségünk van rá ilyen formában, mert ha így játszik, az egész csapat jobb és agresszívebb. Kemény meccset vártam, az is volt, de jól bírtuk. A gól után jól őriztük az eredményt, többet volt nálunk a labda, voltak helyzeteink, balszerencsések voltunk a léccel, de így is elégedett vagyok. Jó kezdés volt” – értékelt Cacic.

„Elégedett vagyok a csapat teljesítményével, no meg a sajátommal is. Jó ritmusban futballoztunk, a tétovázás legkisebb jele nélkül, megérdemelten nyertünk. Fenomenális volt a szurkolótáborunk, nagy erőt adott a nehéz pillanatokban” – így Modric.

Az InStat elemzőrendszer számai alapján is messze Modric volt a legjobb a török–horvát mérkőzésen, a mezőnyből egyedüliként került 300-as játékosindex fölé (307). A törököknél néhány mérőszám még az NB I-ben sem lenne túl acélos. Modricnak volt a mezőnyben a legtöbb (és a legtöbb jó) megmozdulása, ő nyerte meg csapatából Corluka és Perisic után a legtöbb párharcot, és neki volt messze a legtöbb jó passza (64-ből 55 átadása embert talált).

„Az első félidő rendben volt, aztán a másodikban Horvátország fölénk nőtt. Ott volt a nagy esély az első gól megszerzésére – és ha kihasználjuk a lehetőséget, minden másképp alakulhatott volna. Hatvan perc után elfogytunk, a horvátok jobbak voltak, és több helyzetet dolgoztak ki. A cserék sem hoztak lendületet a játékunkba. Úgy érzem, ha Horvátország továbblép a csoportból, nagyon sokáig eljuthat. Nekünk pedig sokkal többet kell nyújtanunk ennél – hagyományosan nem szoktuk jól kezdeni a tornákat, tanulunk ebből a kudarcból. Nem lenne szabad ennyi labdát eladnunk, többet kellene futnunk és harcolnunk. A kulcsjátékosainktól többet várok” – vonta meg a mérleget a török szakvezető, Fatih Terim.

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
D-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Törökország–Horvátország 0–1 (0–1)
Párizs, Parc des Princes, 43 842 néző. Vezette: Eriksson (svéd)
TÖRÖKORSZÁG: Babacan – Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Balta, Caner Erkin – Hakan Calhanoglu, Ozan Tufan, Selcuk Inan, Oguzhan Özyakup (Volkan Sen, a szünetben), Arda Turan (Burak Yilmaz, 65.) – Cenk Tosun (Emre Mor, 69.). Szövetségi kapitány: Fatih Terim
H
ORVÁTORSZÁG: Subasic – Srna, Corluka, Vida, Strinic – Badelj, Modric – Brozovic, Rakitic (Schildenfeld, 89.), Perisic (Kramaric, 86.) – Mandzukic (Pjaca, 93.). Szövetségi kapitány: Ante Cacic
Gólszerző: Modric (41.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik