Eb 2016: Wales egy viccnek köszönheti az egyik legjobbját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.06. 11:28
null
Ha nincs az a vicc és a nagymama, akkor Gareth Bale (balra) ma nem játszhatna a walesi válogatottban Hal Robson-Kanuval (Fotó: Reuters)
Talán sosem lett volna walesi válogatott Hal Robson-Kanu, ha korábbi readingi klubtársa nem süt el egy ártatlannak tűnő tréfát.

 

Hal Robson-Kanu két góllal járult hozzá, hogy Wales labdarúgó-válogatottja szerda este elődöntőt játszhasson Portugáliával a franciaországi Eb-n – az egyiket a Belgium elleni negyeddöntőn lőtte.

Pedig a 27 éves támadó Londonban született és nőtt fel, s U19-es, valamint U20-as játékosként az angol utánpótlás-válogatottban szerepelt.

Most napvilágot látott a történet, hogyan is lett felnőttként a walesi csapat tagja. Brian Flynn, a walesi válogatott korábbi (ideiglenes) szövetségi kapitánya jó néhány évvel ezelőtt ellátogatott a Reading edzőközpontjába, ahol Glen Little a következő viccet sütötte el csapattársára, Robson-Kanura utalva: „Ő játszhat a walesi válogatottban, mivel oda jár nyaralni!”

Flynn ezt követően beszélgetni kezdett Robson-Kanuval, akiről megtudta, hogy az egyik nagymamája Walesben, Caerphillyben született, őt is fel szokták venni a családi nyaralások alkalmával.

„Mondtam neki, hogy játszani még nem láttam, így a futballteszten még nem ment át – emlékezett vissza Flynn. – De amint tudtam, megnéztem, és akkor átment. Ezután visszamentem a Hogwood Parkba (a Reading edzőközpontja – a szerk.), és megkérdeztem, lenne-e kedve a walesi válogatottban játszani. Tizenkét hónapomba telt, hogy rá tudjam beszélni, de végül sikerrel jártam.”

EURÓPA-BAJNOKSÁG
ELŐDÖNTŐ

21.00: Portugália–Wales (Tv: M4 Sport – élőben az NSO-n!)

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
Portugália:
Rui Patrício – Cédric, Fonte, Ricardo Carvalho, Guerreiro – Danilo, Joao Mário, Adrien Silva, Renato Sanches – Nani, Ronald
Wales: Hennessey – Chester, Ashley Williams, Collins – Gunter, Allen, Ledley, Jonathan Williams, Taylor – Bale, Robson-Kanu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik