Eb 2016: Vad II megkönyörült Besicen, nem állította ki - videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.30. 13:15
null
Muhamed Besic megihatja a levét a túlzott vehemenciájának (Fotó: Reuters)
Mint arról beszámoltunk, az Európa-bajnoki selejtezősorozat B-csoportjában a bosnyák válogatott szombaton 3–0-s győzelmet aratott Andorra otthonában. A vendégek középpályása, Muhamed Besic a mérkőzés elején torkon ragadta a házigazdák egyik játékosát, ám Vad II István nem szankcionálta a Ferencváros korábbi játékosának cselekedetét. A helyi sajtó azonban nem ment el szó nélkül az Everton légiósának tette mellett.

Még 0–0-s állásnál, a kilencedik percben, egy teljesen ártalmatlan szituációban történt, hogy Sebastian Gómez, az andorraiak támadója a mezénél fogva visszarántotta Besicet. A sértett dühében torokon ragadta a házigazdák játékosát, és mérgesen ráförmedt.

A találkozó játékvezetője, Vad II István sárga lapot sem adott a Fradi korábbi játékosának a tettéért, így a történtek hamar a feledés homályába merültek. De nem a bosnyák sajtóban.

A sport.ba című honlapon megjelent cikk kiemeli, hogy Besic az utóbbi évek legnagyobb bosnyák felfedezettje, a hozzáállásával és a harci szellemével hamar a szurkolók kedvence lett, ugyanakkor nagyon forrófejű, amin változtatnia kell.

A portál megjegyzi, Vad II István szombaton nyugodt szívvel kiállíthatta volna a magáról megfeledkező játékost, aki nagy bajba sodorhatta volna csapatát, és ki tudja, a bosnyákok mire mentek volna tíz emberrel az andorraiak otthonában.

A szerző hozzáteszi, Besic a drukkerek szimpátiáját elnyerte, de ha így folytatja, a játékvezetőkét nem fogja. A bírók utaznak majd rá, amennyiben a későbbiekben is a sportszerűség határait súrolja megmozdulásaival.

A cikk írója úgy véli, Besicben hatalmas potenciál rejlik, Miralem Pjanic után ő lehet a bosnyák válogatott következő csapatkapitánya, éppen ezért higgadtabban kell játszania. Sokkal higgadtabban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik