Eb 2016: „Úgy viselkedtünk, mint a barbárok!”

Vágólapra másolva!
2015.03.28. 09:42
null
Deniz Aytekin játékvezető a 67. percben végleg beszüntette a mérkőzést (fotó: Action Images)
Botrányosan kezdődött és botrányosan ért véget a Montenegró–Oroszország mérkőzés a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőkön. A montenegrói vezetők szerint ezzel minden esélyüket elvesztették arra, hogy kijussanak az Eb-re.

 

Alig kezdődött el a mérkőzés, amikor Igor Akinfejev kapust eltalálta a nézőtérről behajított pirotechnikai eszköz. A kapust le kellett cserélni, de 25 perces kényszerszünet után folytatódott a mérkőzés.

Az orosz válogatott nem akarta folytatni a mérkőzést, ám a játékosoknak vissza kellett térniük a pályára.

„Miután az UEFA által kirendelt ellenőr úgy döntött, hogy biztonságos a folytatás, nem tehettünk semmit, játszanunk kellett tovább” – idézte Fabio Capellót, az oroszok szövetségi kapitányát az RTCG című montenegrói honlap. Megszólalt Eduard Bezuglov, az orosz válogatott orvosa is, aki elmondta, hogy Akinfejev egészsége szerencsére nincs veszélyben, az eset után ugyan elveszítette az eszméletét, és a nyakán kisebb égési sérüléseket szenvedett, de hazautazhatott a csapattal együtt.

A mérkőzést a 67. percben szüntette be végleg Deniz Aytekin játékvezető, amikor Dmitrij Kombarovot is eltalálták egy érmével.

„Ez az eset nagyon rossz fényt vet Montenegróra – nyilatkozta szomorúan Branko Brnovics szövetségi kapitány. – Szégyen, ami történt! Nagyon sajnálom a játékosokat, mert nemcsak a kijutási esélyeink szálltak el, de felvetődik a kérdés, hogy mi lesz a montenegrói futballal…”

Momir Djurdjevac, a montenegrói szövetség főtitkára még keményebben fogalmazott.

„Ezt sem az ország, sem a válogatott nem érdemelte meg. Rengeteg munkát fektettünk a szervezésbe, és már az első perctől ott lebegett a fejünk felett a félbeszakítás veszélye. Ezek alapján Montenegró nem érdemli meg, hogy részt vegyen egy nagy tornán. Úgy viselkedtünk, mint a barbárok! Amikor az emberek kijönnek a stadionba, hogy lássák a csapatunkat, a szórakozásért kellene tenniük. De ők okozták ezt a szégyent, ez egyszerűen borzasztó” – háborgott a sportvezető.

EURO 2016, SELEJTEZŐK
G-CSOPORT, 5. FORDULÓ
MONTENEGRÓ–OROSZORSZÁG 0–0 – nézőtéri rendbontás miatt a 67. percben félbeszakadt
Podgorica, Stadion pod Goricom. Vezette: Aytekin (német)
Montenegró: Polekszics – Zverotics, Simics, Basa, Balics – Marusics, Kascselan, Vukcsevics (Bakcsics, a szünetben), Volkov – Jovetics, Vucsinics. Szövetségi kapitány: Branko Brnovics
Oroszország: Akinfejev (Lodigin, 2.) – Szmolnyikov, V. Berezuckij, Ignasevics, D. Kombarov – Satov, Sirokov, Gyenyiszov, Dzagojev (Torbinszkij, a szünetben), Zsirkov – Kokorin. Szövetségi kapitány: Fabio Capello

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik