Eb 2016: Szalai Ádám elmondta, veszélyben érzi-e a helyét

Vágólapra másolva!
2016.05.13. 08:29
null
Szalai Ádám csak arra koncentrál, hogy ott legyen az Eb-n (Fotó: Hegedüs Gábor)
Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott csatára elmondta, mennyire érzi veszélyben a helyét a nyári, franciaországi Európa-bajnokságra utazó válogatott keretében.

– Még két évig szerződés köti a Hoffenheimhez. Hogyan tovább?
– Hogy őszinte legyek, momentán az előttem álló feladatra fókuszálok, arra, hogy kiharcoljam a helyemet az Európa-bajnokságra utazó válogatott keretében – mondta Szalai Ádám a Nemzeti Sportnak.

TOPLIGA MAGYAROK NÉLKÜL
Nincs mezőnyjátékosunk az angol és a spanyol élvonalban, az olaszban egyedül Balogh Norbert, aki többnyire kispados a Palermóban, a Bundesligában Szalai Ádám mellett Huszti Szabolcs (Eintracht Frankfurt) és Kleinheisler László (Werder Bremen) szerepel. Egyre kevesebb a magyar játékos Európa topbajnokságaiban.

„És nem azért, mert a magyar labdarúgók túl sok pénzt kérnek… – reagált a felvetésre Szalai Ádám. – De erről a jelenségről már beszéltem néhány éve huszonhat percen keresztül, hadd ne ismételjem önmagamat!”

– Veszélyben érzi a helyét?
– Mint mindenkinek, nekem is meg kell küzdenem érte. Úgy kell végeznem a munkát, hogy Bernd Storck szövetségi kapitány bizalmat szavazzon nekem. Az elmúlt hónapok, sőt évek nem a terveimnek megfelelően alakultak a Bundesligában, ez kétségtelen. Hat és fél éve szerepelek a német élvonalban, átéltem nehéz időszakokat, és most sem hagyom annyiban, nekem kell ezt a folyamatot megfordítanom. Imádom a futballt és a vele járó munkát, az edzéseket, úgyhogy a motivációval nincs gond.

– Gondolkozott már rajta, hogy meddig lesz profi labdarúgó?
– Ezen majd akkor érdemes töprengenem, ha lazulni érzem a kötődésem a futballhoz. Huszonnyolc éves vagyok, és Magyarországról indulva szerintem szép pályafutást tudhatok magam mögött. Az imént említettem, hogy több mint hat éve vagyok Bundesliga-játékos, a Schalkéval szerepeltem a Bajnokok Ligájában, és most esélyem nyílik pályára lépni az Európa-bajnokságon. Mindamellett remélem, hogy még számos sikerben lesz részem.

– Esetleg más európai bajnokságban?
– A nyáron Európa-bajnokság lesz Franciaországban, a Hoffenheimhez pedig még két évig szerződés köt – ebből próbálom kihozni a maximumot.

SZÁZÖTVENEDIK BUNDESLIGA-MÉRKŐZÉSÉRE KÉSZÜL SZALAI ÁDÁM, AKI A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN BESZÉLT A HANNOVERRŐL, VALAMINT SAJÁT HELYZETÉRŐL A KLUBJÁNÁL!

Szurkolj élőben az Eb-n! www.pegazus.hu

A MAGYAR VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEI AZ EB-IG
Budapest, március 26.: MAGYARORSZÁG–Horvátország 1–1
Budapest, május 20., 18.00: MAGYARORSZÁG–Elefántcsontpart
Gelsenkirchen, június 4., 18.00: Németország–MAGYARORSZÁG
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik