Eb 2016: Storck taktikai húzása az öt legjobb edzői döntés között

Vágólapra másolva!
2016.06.24. 12:35
Szerdán befejeződtek a csoportküzdelmek a franciaországi Európa-bajnokságon. A squawka.com összegyűjtötte, hogy az Eb eddigi szakaszában melyek voltak a legkiemelkedőbb edzői húzások. Az ötös listára Bernd Storck és a magyar válogatott is felfért.

A német szakember nemcsak azzal hívta fel magára és csapatára a figyelmet, hogy a magyar válogatott Izlandot, Portugáliát és Ausztriát megelőzve, veretlenül megnyerte az F-csoportot, hanem azzal is, hogy az osztrákok elleni mérkőzésen a középpályások szinte tökéletesen semlegesítették David Alabát, a Bayern München kiválóságát.David Alabát, a Bayern München kiválóságát.

A 24. életévét pénteken betöltő futballista sokoldalú játékos, a válogatottban többnyire védekező középpályásként, míg támadásban mélységi irányítóként játszik, feladata, hogy fazont szabjon a „sógorok” játékának.

Alaba alig több mint fél perc elteltével kapufát lőtt a mieink ellen, utána azonban a magyar védők és középpályások tökéletesen megoldották a semlegesítését. A Bayern játékosa a meccs egészét tekintve keveset volt játékban, ha mégis eljutott hozzá a labda, akkor rendszerint nagy nyomás alatt, rövid időn belül kellett jó döntést hoznia, mivel a magyar játékosok egyből letámadták.

A mieink győzelme tehát nemcsak annak tudható be, hogy kihasználták a saját erősségeiket, hanem annak is, hogy kivették a játékból az osztrákok motorját.

Marcel Koller szövetségi kapitány tanult az esetből, a következő két mérkőzésen már egy sorral feljebb számolt Alabával, de a csapat legértékesebb tagja ebben a szerepkörben sem alkotott maradandót – ezt pedig nem bírta el az osztrák válogatott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik