Eb 2016: Solskjaer ráküldené Gudjohnsent a mieinkre (is)

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.22. 10:59
Vajon ott lesz-e a nyári Európa-bajnokságon Eidur Gudjohnsen? Az izlandi labdarúgás nagy öregje nem szerepelt a válogatott márciusi felkészülési mérkőzésein, de időközben remek formába lendült a norvég Moldéban – amelynek edzője elvinné őt az Eb-re.

„Én bizony beválogatnám őt az Európa-bajnokságra induló keretbe! Egyetlen másodperc elég neki ahhoz, hogy gyökeresen megváltoztasson egy mérkőzést” – jelentette ki a csütörtöki bajnoki után Ole Gunnar Solskjaer, a Molde vezetőedzője.„Én bizony beválogatnám őt az Európa-bajnokságra induló keretbe! Egyetlen másodperc elég neki ahhoz, hogy gyökeresen megváltoztasson egy mérkőzést” – jelentette ki a csütörtöki bajnoki után Ole Gunnar Solskjaer, a Molde vezetőedzője.

Mint ismert, a magyar válogatott egy csoportban szerepel Izlanddal az Eb-n, így érdemes figyelemmel kísérnünk a korábban a Chelsea-ben és a Barcelonában is játszó Gudjohnsen sorsát a következő időszakban.

„Az utóbbi hetekben közelít a legjobb formájához, de még ha a formája ingadozna is, a kiváló képességei állandóak – folytatta Solskjaer. – S közben nem játssza meg a sztárt. Rendkívül szerény sportember, aki még manapság is megszakad az edzéseken azért, hogy nyerjen valamit a klubjával. Élmény együtt dolgozni vele.”

A Manchester Unitedben egykor drámai BL-győzelmet érő gólt lövő, ezzel kultikus játékossá váló Solskjaer nincs egyedül Godjohnsen dicséretével. Bár a 37 éves izlandi nem szerzett gólt a Valerenga ellen (4–0) csütörtökön, egyet előkészített, és a norvég lapok szerint a mezőny legjobbja volt. Volt egy gólpassza az előző fordulóban is.

A válogatott januári felkészülési mérkőzésein még játszó, de a márciusiakat kihagyó Gudjohnsen egyelőre nem kíván az Eb-vel foglalkozni, az szerinte még odébb van; mint elmondta, most csak a Molde fontos számára – nemrégiben azért igazolt át Norvégiába, hogy minden erejével új csapatát szolgálja.

Hat forduló után a Molde még veretlen, és a második helyen áll a norvég bajnokságban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik