Eb 2016: Senki sem támogatott – Conte elmondta, miért távozik

Vágólapra másolva!
2016.07.03. 12:46
A Németországgal szembeni Európa-bajnoki búcsú után Antonio Conte arról is beszélt a sajtótájékoztatón, miért nem folytatja munkáját az olasz labdarúgó-válogatott élén.

„Nem tagadom, volt pillanat, amikor szerettem volna folytatni, de történtek olyan események, amelyek miatt nem tehettem. Őszintén bevallom, senki sem támogatott, az újságírók sem. Mindenkivel harcot kellett vívnom, ám mindig a csapatért dolgoztam, és nem magamért" – indokolta meg távozását Antonio Conte, aki 2014-ben kezdte meg munkáját az olasz válogatottnál.indokolta meg távozását Antonio Conte, aki 2014-ben kezdte meg munkáját az olasz válogatottnál.

„Egyes emberek attól voltak boldogok, ha keresztbe tehettek. Egyszerűen sehonnan sem éreztem a támogatást. Az olasz szövetség elnöke ugyan mellettem állt, de csak egy bizonyos pontig. Remélem, a jövőben lehet építeni arra a munkára, amit közösen elvégeztünk."

Conte nem ment bele konkrétumokba, ám az olasz sajtóban kiemelik a klubokkal való folyamatos harcát, amikor azért szállt síkra, hogy több időt tölthessen a válogatott kerettagokkal. Februárban el is maradt összetartás, mert a csapatok nem engedték el a játékosokat. Az AC Milan és a Juventus közötti kupadöntőt sem hozták előrébb, így sok kulcsjátékos csak késve kezdte meg az Eb-felkészülést.

A szakember hozzátette: miután közölte az elnökkel, hogy távozik, befutott a Chelsea ajánlata, amit nem tudott visszautasítani.

„Nemsokára kezdődik a felkészülés, de persze sokkal boldogabb lettem volna, ha nem jut időm vakációra, ellenben továbbjutunk az Eb-n" – zárta Conte, akinek így egy hete lesz a feltöltődésre.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik