Eb 2016: Rooney ott lesz a tornán, Rashford lemaradhat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.04.22. 21:51
null
Marcus Rashford (balra) és Wayne Rooney közül jelen állás szerint csak utóbbi lesz ott az idei Eb-n (Fotó: Action Images)
A Manchester United labdarúgói közül Wayne Rooney ott lesz az angol válogatottban a nyári, franciaországi Európa-bajnokságon, Marcus Rashford viszont valószínűleg nem.

 

Roy Hodgson szövetségi kapitány elmondta: már biztosította Rooneyt arról, hogy helye lesz a 23 fős keretben, de azt nem hajlandó garantálni neki, hogy kezdőként számít rá, hiszen támadóposzton például Harry Kane és Jamie Vardy is a rendelkezésére áll. Előbbi eddig 24 gólt szerzett a Premier League második helyén álló Tottenham Hotspur együttesében, utóbbi pedig 22 alkalommal volt eredményes a listavezető Leicester City színeiben.

„Megérdemel egy helyet a 23 között. Nem látok okot rá, hogy kihagyjam Rooneyt, ha százszázalékos lesz, és mérkőzéseket játszik a klubcsapatában” – vélekedett Hodgson.

A 18 éves Marcus Rashfordról a szövetségi kapitány bizonytalanul nyilatkozott. Előbb kifejtette: lenyűgözte a teljesítménye, de az Európa-bajnokság még túlságosan nagy falat lenne számára, ezért merész döntés volna a szűk keretbe nevezni.

„Nem elképzelhetetlen, de most úgy néz ki, nem valószínű, hogy ott lesz, mert megvannak a játékosaim arra a posztra” – magyarázta a 68 éves edző.

Nem sokkal később már úgy fogalmazott: „Biztos vagyok benne, hogy meg tudná oldani a feladatot, de valakit ki kellene hagynom azok közül, akiknek a meghívására pillanatnyilag több okom van. Bár soha nem lehet tudni... Ostobaság lenne most kijelenteni, hogy nem leszek hajlandó beválogatni” – fejtegette.

Rashford eddigi 13 meccsén hét gólt szerzett a Manchester Unitedben.

A West Ham United támadója, Andy Carroll a legutóbbi öt bajnoki fordulóban hatszor volt eredményes, de Hodgson közelmúltbeli bejelentése szerint ő sem lesz ott a franciaországi tornán, amelyen az angol válogatott Oroszország, Szlovákia és Wales ellen lép pályára a B-csoportban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik