Eb 2016: nyolcból egy – Izland továbbra sem brillírozik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.25. 11:03
null
A fehér mezes izlandiak csak az első félidőben tudták kordában tartani a dánokat (Fotó: AFP)
Az izlandi labdarúgó-válogatott csütörtökön 2–1-es vereséget szenvedett felkészülési mérkőzésen Dániában, ám északi Eb-ellenfelünknél nincs pánikhangulat.

 

Izland tavaly szeptemberben a Kazahsztán elleni hazai 0–0-s döntetlenjével biztosította be első Európa-bajnoki részvételét, azóta azonban nyolc mérkőzéséből csak egyet nyert meg, hatot elbukott.

Csütörtökön Herningben gól nélküli első félidő után a második játékrész elején rövid időn belül kétszer is kapitulált Izland, amelynek védelme ezekben a percekben egyáltalán nem állt a helyzet magaslatán.
Hauk­ur Heidar Hauks­son szerint a rossz eredmények ellenére nincs gyászhangulat az öltözőn belül.

„A hangulattal sosincs gond a válogatottnál. Remek srácokból áll a csapat, minden rendben van, jó a légkör. Izgatottak vagyunk, de nem idegesek” – mondta a svéd AIK-ban légióskodó védő.

Az izlandiak a magyar, az osztrák és a portugál válogatottal szerepelnek majd egy csoportban a nyári Európa-bajnokságon, és Kol­beinn Sigthórsson szerint is az a fontos, hogy Franciaországban jól menjen nekik a játék.

„Nem ez volt a legjobb meccsünk. De semmi gond, szerencsére ez csak felkészülési találkozó volt, a tétmérkőzéseken mindig van valaki, aki kihúzza a csapatot a csávából. Persze, bosszantó, hogy nem vagyunk képesek jobb játékra, és mindig jobb, ha az ember folyamatosan érzi a siker ízét” – nyilatkozta a Nantes csatára, aki a klubjában sem remekel, 24 bajnokin három gólt szerzett a mostani idényben.

IZLAND MÉRKŐZÉSEI AZ EB-RE VALÓ KIJUTÁSA ÓTA
Izland–Lettország
2–2
Eb-selejtező
Törökország–Izland
1–0
Eb-selejtező
Lengyelország–Izland
4–2
felkészülési mérkőzés
Szlovákia–Izland
3–1
felkészülési mérkőzés
Finnország–Izland
0–1
felkészülési mérkőzés
Arab Emírségek–Izland
2–1
felkészülési mérkőzés
Egyesült Államok–Izland3–2
felkészülési mérkőzés
Dánia–Izland2–1
felkészülési mérkőzés

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik