Eb 2016: „Nem Kassain múlik az olasz–német meccs”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.30. 15:47
Megnyugtató választásnak tartja Kassai Viktor küldését a szombati Olaszország–Németország Eb-negyeddöntőre az olasz tuttomercatoweb.com által megkérdezett Angelo Bonfrisco egykori olasz játékvezető.

„Pierluigi Collina jelöli ki a bírókat, ami már önmagában garancia arra, hogy nem a bíráskodáson múlik a szombati meccs – mondta a korábbi játékvezető. –Kassai nagyszerű játékvezető, pontosan tudja, hogy nem lesz könnyű meccs a szombati. Az Eb-n a játékvezetők tevékenységére nem lehet különösebb panasz. Több olyan országból is hoztak játékvezetőt, ahol a bajnokság színvonala alacsonyabb, és ezért aggasztó lehet a fizikai felkészültség, de Kassai esetében ez szóba sem kerülhet, láthattuk a Svédország elleni mérkőzésünkön, hogy kézben tartotta az eseményeket. Ő Európa egyik legjobb játékvezetője. Ha van is aggódni valónk a németek elleni meccs kapcsán, a bíró miatt nem kell.”

A 40 esztendős magyar játékvezető először a nyitó mérkőzésen, a Franciaország–Románia találkozón bíráskodott, majd a június 17-i Olaszország–Svédország meccsen dirigált.

Kassai a horvát–spanyol és a horvát–portugál mérkőzésen negyedik játékvezetőként tevékenykedett.

Korábban megírtuk, hogy a csoportkörben az egyik legjobb teljesítményt Kassai nyújtotta, majd azt, hogy az egyik esélyes arra, hogy a döntőt vezesse.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik