Eb 2016: „Nem hittem a fülemnek…” – CR gesztusa a döntő előtt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.10. 19:16
Cristiano Ronaldo minden erejével az Európa-bajnokság döntőjére koncentrál, de így is maradt ideje egy apró gesztusra, amivel meghatott egy futballimádó özvegyet.

Hosszú, súlyos betegséget követően, 2013 nyarán, 49 éves korában hunyt el az AC Milan egykori BEK-győztes, olasz válogatott csatár, Stefano Borgonovo.Stefano Borgonovo.

A nyilvánosság elől sokáig eltűnő Borgonovo 2008. szeptember ötödikén tudatta, súlyos neuromotoros betegségben (amiotrófiás laterálszklerózis, ALS, avagy Lou Gehrig-kór) szenved. Az izomsorvadással járó gerincvelő-meszesedés egyelőre gyógyíthatatlan.

Az olasz ikon özvegyét most Cristiano Ronaldo és menedzsere, Jorge Mendes kereste fel, és kérték meg, legyen ott az Eb-döntőn.

„Nem hittem a fülemnek, mikor hallottam, hogy Ronaldo azt szeretné, legyek ott Párizsban. Boldog és hálás vagyok, hogy nem feledkeztek meg a férjemről, és hogy támogatják az ügyünket” – mondta az Evening Standardnak Borgonovo özvegye, Chantal Borgonovo.

A portugál klasszis állítólag korábbi edzőjétől, Carlo Ancelottitól hallott az olasz ikon harcáról a kórral, és annyira meghatotta a történet, mindenképp szeretett volna valamit tenni az elhunyt futballista özvegyéért.

Sőt Cristiano Ronaldo a Borgonovo által létrehozott alapítványt is szeretné támogatni a jövőben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik