Eb 2016: nagy csapás éri az angol–walesi meccs szurkolóit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.24. 21:18
Alkoholtilalom lesz június 16-án az Anglia–Wales mérkőzés előtt és után a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon.

A június 16-án reggel 6 órakor kezdődő és 24 órán keresztül tartó tilalom Lens város bárjaira és üzleteire vonatkozik, a Bollaert-Delelis Stadionra viszont nem, ott lehet majd szeszes italokat kapni. Mark Roberts, a brit futballrendőrség vezetője elmondta, amennyiben szükségesnek tartják, más francia városokban is korlátozhatják majd az alkoholtartalmú italok értékesítését.

Roberts hangsúlyozta, akiknek nincs belépőjük a meccsre, azok ne utazzanak Lens-ba. Elárulta: az észak-francia városban aggódnak, hogy több tízezer jegy nélküli szurkoló lepi majd el a helyszínt.

Mivel az angol és a walesi válogatott mellett Észak-Írország is kijutott az Európa-bajnokságra, a brit rendőrség fokozott jelenléttel segíti a francia hatóságok munkáját országszerte. Az angol drukkerek 250 ezer jegyet vásároltak a kontinenstornára, de a rendőrség számításai szerint legalább 300 ezer, vagy akár félmillió szurkoló utazik majd Franciaországba.

Biztonsági szempontból kiemelt figyelmet kap az Anglia–Oroszország meccs is, amelyet Marseille-ben játszanak. Az angol szurkolótábor az 1998-as világbajnokságon – szintén Marseille-ben – összecsapott a tunéziai drukkerekkel. A történtek után 35 embert ápoltak kórházban, 50 személyt letartóztattak. Tony Blair, a britek akkori miniszterelnöke „nemzeti szégyennek” nevezte az esetet. Mark Roberts hangsúlyozta: tisztában vannak a 18 évvel ezelőtt történtekkel, de úgy gondolja, hogy az angol drukkerek azóta már kulturáltabban viselkednek külföldön.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik