Eb 2016: Miriuta szerint ez volt a különbség a román és a magyar csapat között

Vágólapra másolva!
2016.06.29. 10:05
Miriuta László, a kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapatának irányítását a közelmúltban átvevő szakember a goal.com magyarországi kiadásának beszélt a román és a magyar válogatott Európa-bajnoki teljesítményéről.  

„Meseszerű, fantasztikus, szavakat is nehéz találni – mondta Miriuta a GOAL Magyarországnak a magyar együttes Eb-szereplése kapcsán. – Gratulálok a fiúknak, óriásit teljesítettek, le a kalappal mindenki előtt. Ez a csapat egy nagy család! Mindenki küzd a másikért, mindenki megszakad azért, hogy kisegíthesse a másikat, ha szükség van rá. Amíg például a portugáloknál egyéniségek vannak és ők húzzák a csapatot, addig a magyar válogatott jól szervezett és masszív, ez adja az erejét."Miriuta a GOAL Magyarországnak a magyar együttes Eb-szereplése kapcsán. – Gratulálok a fiúknak, óriásit teljesítettek, le a kalappal mindenki előtt. Ez a csapat egy nagy család! Mindenki küzd a másikért, mindenki megszakad azért, hogy kisegíthesse a másikat, ha szükség van rá. Amíg például a portugáloknál egyéniségek vannak és ők húzzák a csapatot, addig a magyar válogatott jól szervezett és masszív, ez adja az erejét."

A CFR régi-új edzője (2014 januárja és novembere között már irányította a kolozsvári gárdát) ezzel szemben a román válogatottról lesújtóan beszélt.

„Változtatni kell a román fociban, ez egyértelműen látszik. Ez a játék nem elég ilyen szinten. A legnagyobb különbség a román és a magyar csapat között az volt, hogy a magyarok egységet alkottak, igazi közösségként szerepeltek, a románoknál ellenben ez hiányzott."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik