Eb 2016: „Melyik testvérnek volt furcsább? Nekem!”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.11. 20:30
Taulant Xhaka albán színekben veszített, öccse, Granit Xhaka svájci mezben győzött kettejük csapatának szombat délutáni mérkőzésén a labdarúgó Európa-bajnokságon. Granit örül a három pontnak, és annak, hogy túl vannak ezen a meccsen.

„Különleges nap volt ez a családom számára, hiszen a két testvér egymás ellen lépett pályára – kommentálta a családot is megmozgató „összejövetelt” a svájci válogatott albán származású játékosainak egyike, Granit Xhaka az 1–0-ra megnyert mérkőzés után. – Hogy melyikünknek volt nehezebb? Valószínűleg bennem kavarogtak furcsább érzések. S bár korábban azt mondtam, ez csak egy meccs, nem több és nem kevesebb, őszintén szólva azért örülök, hogy túl vagyunk rajta. A testvérem és én is mindent megtettünk, ami tőlünk telt. Albánia óriási biztatásban részesült, rengeteg szurkolója érkezett, de már a kijutást kísérő ünneplést látván sejtettük, hogy így lesz. Örülök, hogy mi győztünk.”a családot is megmozgató „összejövetelt” a svájci válogatott albán származású játékosainak egyike, Granit Xhaka az 1–0-ra megnyert mérkőzés után. – Hogy melyikünknek volt nehezebb? Valószínűleg bennem kavarogtak furcsább érzések. S bár korábban azt mondtam, ez csak egy meccs, nem több és nem kevesebb, őszintén szólva azért örülök, hogy túl vagyunk rajta. A testvérem és én is mindent megtettünk, ami tőlünk telt. Albánia óriási biztatásban részesült, rengeteg szurkolója érkezett, de már a kijutást kísérő ünneplést látván sejtettük, hogy így lesz. Örülök, hogy mi győztünk.”

„Jobban kezeltük a meccs körüli érzelmi hullámokat – értékelt Vladimir Petkovic, a svájciak szövetségi kapitánya. – Pozitív energiává tudtuk alakítani, más kérdés, hogy az első húsz perc remek játékát a folytatásban nem tudtuk reprodukálni. Kezdetben erős tempót diktáltunk, aztán lélegzethez juttattuk az albánokat. A kiállítás utáni helyzeteinkből illett volna újabb gólt szerezni.”

„Jó kezdésben reménykedtünk, de ez sajnos nem következett be – kesergett Gianni De Biasi, az albánok olasz szövetségi kapitánya. – Óriási nyomás nehezedett ránk az első húsz percben, és mivel gólt kaptunk, nagyon nehézzé vált a feladatunk. A gól, a teljesen jogos kiállítás és a három kihagyott óriási helyzet jelentette az öt kulcspillanatot. Sajnos ma nem volt szerencsénk.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik