Eb 2016: Marseille Disznója újra lecsapna, balhét tervez

Vágólapra másolva!
2016.05.24. 07:47
null
Marseille-ben 1998-ban is nagy balhé volt
Újabb balhét tervez az Európa-bajnokság alatt Marseille-ben az angol James Shayler, aki az 1998-as világbajnokságon az Anglia–Tunézia mérkőzés előtti balhé egyik fő szervezője volt, és azóta csak „Marseille Disznójaként” emlegetik.

 

Shayler a június 11-i Anglia–Oroszország mérkőzés időszakára szervezi az újabb rendbontást, amelyet ő maga „a muszlimok megleckéztetéseként” írt le a Daily Mailnek.

Shayler nem kicsiben játszik, már felvette a kapcsolatot Oroszországgal. A Zenit szélsőjobboldali szurkolói csoportját, a Landscronát kereste fel, hogy csatlakozzanak a balhéhoz. Marseille 900 ezres lakosságának egyharmada muszlim, ők lennének a támadás célpontjai.

Az Anglia–Oroszország mérkőzés június 11-én lesz Marseille-ben (1200 rendfenntartót mozgósítanak), ahol hét nappal később, június 18-án Magyarország Izlanddal találkozik. A kettő között lesz egy Franciaország–Albánia találkozó is.

Érdekes, Shayler nincs rajta azon a 2000 fős listán, amelyet az angol hatóságok állítottak fel a Franciaországba utazástól eltiltottakról. Pedig 1999-ben hét és fél éves börtönbüntetést kapott drogterjesztésért, majd 2008-ban újabb öt évre lecsukták, mert bűnösnek találták két, televíziókat szállító kamion ellopásában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik