Eb 2016: kikosarazta a BL-döntőst, pedig két éve a Hull padján ült

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.27. 09:19
null
Ben Arfa a 2014–2015-ös szezon második felét töltötte a Hull Citynél, kevés sikerélménnyel (Fotó: AFP)
Hatem Ben Arfa nem is olyan régen még a Hull City kispadján ücsörgött, 2016 nyarán pedig már az aktuális Bajnokok Ligája-finalista Atlético Madridnak mondott nemet – tisztelettel. Egy biztos, nagyot fordult vele a világ.

Igaz, a nagy álom nem jött össze, elképesztő nizzai szezonja a francia Eb-keretbe kerüléshez nem volt elég (a vésztartalékok közé tette Didier Deschamps szövetségi kapitány), bár ez inkább magatartásának tudható be, mintsem a 2015–2016-os idényben a pályán nyújtott – fantasztikus – teljesítményének.

A klubok Európa szerte azonban felfigyeltek a korábbi Newcastle-támadóban rejlő potenciálra, a játékos korábban arról beszélt, hogy nem kevesebb mint 18 együttes szerződtetné.

Ben Arfa és kísérője a cannes-i filmfesztiválon (Fotó: AFP)
Ben Arfa és kísérője a cannes-i filmfesztiválon (Fotó: AFP)

Ezek között a klubok között van, azaz már csak volt a BL-döntős Atlético Madrid is, de a hírek szerint Ben Arfa kikosarazta Diego Simeone együttesét. Elsőre meglepőnek tűnhet a döntés egy olyan játékostól, aki ilyen mélyről jött vissza, de indoklása érthető.

„Az Atlético Madrid minden tiszteletet megérdemel, de a játék, amit képviselnek, nem az én stílusom. Ez a fajta labdarúgás nem uralkodhat sokáig, a futball esszenciáját máshol kell keresnünk. Hozzám a Guardiola-iskola áll közel, a Barcelona és a Bayern München stílusa. A futball maga a szerelem” – idézi Ben Arfa szavait a La Gazzetta dello Sport.

Hatem Ben Arfa a 2015–2016-os idényben 34 francia bajnoki mérkőzésen 17 gólt szerzett és hat gólpasszt osztott ki, vezetésével az OGC Nice az Európa-liga indulást érő negyedik helyet szerezte meg a bajnok PSG, a Lyon és a Monaco mögött.

Ben Arfa varázslatai és góljai a mögöttünk hagyott szezonból

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik