Eb 2016: Kassai meglepődött volna, ha nem utazhat a tornára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.21. 09:03
null
Irány az Eb – Kassai úgy érzi, a teljesítményével rászolgált arra, hogy a kontinenstornán szerepelhessen <br />(Fotó: Action Images, archív)
Mint ismeretes, nemcsak a magyar válogatott, hanem Kassai Viktor és feltehetően csapata is képviselheti Magyarországot a franciaországi Európa-bajnokságon. A magyar játékvezető a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában beszélt az Eb-ről, a saját teljesítményéről, stílusáról.

 

„Egy pályafutásban mindig vannak hullámhegyek és hullámvölgyek. Az a tény, hogy ott lehetünk az Európa-bajnokságon mutatja, hogy elismerik a teljesítményünket. Úgy érzem, teljesen jogosan lehetünk ott a tornán" – nyilatkozta Kassai Viktor, aki a legutóbbi világbajnokságra nem kapott meghívót, de a franciaországi Eb-n ismét vezethet mérkőzést (Felnőttválogatott tornán legutóbb a 2012-es Európa-bajnokságon működhetett közre, a számára rossz emlékű, Anglia–Ukrajna találkozó volt a legutóbbi Eb-meccse.)

„A keretet elnézve megérdemelten lehetünk ott az Eb-n, meglepetés lett volna, ha nem kerülünk be az utazók közé. Úgy gondolom, talán még egy ennél szűkebb keretbe is sikerült volna bekerülnünk" – tette hozzá a 2011-ben a világ legjobb játékvezetőjének is megválasztott Kassai.

A segítőiről szólva elmondta, hogy januárban lesz egy nemzetközi felkészítő az Eb-n szóba jöhető partjelzők számára, erre meghívót kapott Albert István, Ring György és Tóth Vencel is.

A kontinenstornán részt vevő partjelzők kijelölését ez a felkészítő is befolyásolhatja majd. Az Eb teljes játékvezetői keretét februárban ismertetik.

Kassai a kijelölt 18-as kerettel kapcsolatban elmondta, hogy több új név is feltűnt, akik nagy tornán még nem vezettek mérkőzést, de az elmúlt években meggyőző teljesítményt nyújtottak. Név szerint a lengyel Szymon Marciniakot és az orosz Szergej Karaszjovot emelte ki. A magyar játékvezető arról is beszélt, hogy véleménye szerint az Európa-bajnoki megbízatása nincs összefüggésben azzal, hogy Magyarország is részt vehet a tornán.

A DIGI Sport Reggeli Start című műsorában Szombathy Pál műsorvezető felvetette, hogy többen kritizálják a stílusa miatt Kassait, nagyképűnek tartják.

„Az elmúlt években kétszer választottak meg Magyarországon a játékosok a legjobb játékvezetőnek. Olyan nagy probléma nem lehet a stílusommal" – reagált a legmagasabban jegyzett magyar bíró.

A 18 FŐS JÁTÉKVEZETŐI EB-LISTA
Martin Atkinson (angol)
Felix Brych (német)
Cüneyt Cakir (török)
Mark Clattenburg (angol)
William Collum (skót)
Jonas Eriksson (svéd)
Ovidiu Hategan (román)
Szergej Karaszjov (orosz)
Kassai Viktor (magyar)
Pavel Královec (cseh)
Björn Kuipers (holland)
Szymon Marciniak (lengyel)
Milorad Mazics (szerb)
Svein Moen (norvég)
Nicola Rizzoli (olasz)
Damir Skomina (szlovén)
Clément Turpin (francia)
Carlos Velasco Carballo (spanyol)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik