Eb 2016: jövő szerdán tárgyalnak a montenegrói meccsről

Vágólapra másolva!
2015.04.01. 14:39
Címkék
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága jövő szerdán tárgyal a péntek este botrányos körülmények között félbeszakadt Montenegró–Oroszország Eb-selejtezőről.

Az UEFA mindkét ország szövetsége ellen fegyelmi eljárást indított, miután mindkét szurkolótábor tagjai használtak pirotechnikai eszközöket, s ezek közül jó néhány a játéktéren landolt.

A Podgoricában rendezett összecsapáson rögtön a kezdő sípszó után egy petárdával fejbe dobták a vendégek kapusát, Igor Akinfejevet, akit kórházba kellett szállítani. Emiatt harminc percig állt a játék.

A második játékrész közepén aztán az orosz együttes büntetőhöz jutott, amelyet Vukasin Polekszics, a Pécs kapusa hárított, majd ezt követően az oldalvonalnál a két csapat játékosai és a stábtagjai összeverekedtek, miután újabb orosz játékost dobtak meg a nézőtérről. Az incidenst követően előbb az orosz, majd a hazai futballisták is bevonultak az öltözőbe, s a hangosbemondón keresztül arról tájékoztatták a nézőket, hogy a játékot nem folytatják.

A találkozó a 67. percben, 0–0-s állásnál szakadt félbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik