Eb 2016: itt a bizonyíték, ennyi éves Renato Sanches

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.10. 12:10
null
A kis Sanches a Benficában
A portugál Diário de Notícias megszerezte az Európa-bajnoki döntős nemzeti csapat fiatal csillagának, Renato Sanchesnek a születési bizonyítványát, így igazolva, hogy a híresztelésekkel ellentétben a nyáron a Bayern Münchenbe igazoló középpályás valóban 18 éves.

Mint ismert, a Benfica riválisánál, a Sportingnál megkérdőjelezték, hogy Sanches még csak 18 éves lenne, ezután kezdett nyomozásba a lap. Először is kiderítették, a bizonytalanság abból is fakad, hogy az 1997. augusztus 18-i születési dátumot csak 2002-ben rögzítették. Ennek az volt az oka, hogy Renato Sanches szülei a fiú születése után elváltak, az apja Franciaországba emigrált, és csak öt évvel később tért vissza Portugáliába. A teljes regisztrációt csak akkor lehetett befejezni.

A Diário de Notícias később közzétette a lisszaboni Amadora-Sintra kórháztól megszerzett bizonyítékot, amelyből egyértelműen kiderül, hogy Sanches édesanyja, Maria Auxiliadora da Luz das Dores 1997. augusztus 18-án 15.25 órakor hozta a világra a fiát, aki 2560 grammal született, és az édesapja után a Renato Sanches nevet kapta.

A tehát minden kétséget kizáróan 18 éves Sanches bombagóllal járult hozzá a portugál válogatott negyeddöntős továbbjutásához Lengyelország ellen, és várhatóan kezdő lesz az esti, Franciaország elleni Eb-döntőben is. Ha pedig így történik, ő lesz a legfiatalabb, aki Eb-fináléban szerephez jutott.

A születési időt bizonyító igazolás (Forrás: Diário de Notícias)
A születési időt bizonyító igazolás (Forrás: Diário de Notícias)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik