Eb 2016: hamarosan eldőlhet Schweinsteiger és Podolski sorsa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.08. 09:43
A 31 éves Bastian Schweinsteiger és Lukas Podolski volt a német labdarúgó-válogatott legidősebb tagja a franciaországi Európa-bajnokságon. A Galatasaray támadója mindenképp maradna, ám a Manchester United középpályása még nem döntött a jövőjét illetően.

Az Európa-bajnokság csütörtöki elődöntőjében 2–0-ra kaptak ki a németek a házigazda franciáktól. Sokakban felvetődhet a kérdés, hogy a német válogatott két, rangidős labdarúgója folytatja-e válogatott karrierjét?

„Ahogy a torna előtt is mondtam, nem gondolkoztam még a jövőmön. Minden energiámmal az Eb-re koncentráltam, két sérülés után ez nem volt könnyű” – mondta Schweinsteiger. Német sajtóhírek szerint nem kizárt, hogy a korábbi Bayern-játékos lemondja a válogatottságot, hogy kisebb terhelés érje a jövőben.

Podolski lelkesen nyilatkozott a jövőjéről.

„Sok erőt érzek még magamban, még akkor is, ha három fronton kell helytállnom. Ez a torna is tanúsítja ezt. A szövetségi kapitány pedig megerősítheti” – mondta az Eb-n mindössze 18 percet játszó támadó.

Lukas Podolski 129-szer, Bastian Schweinsteiger 120-szor volt eddig válogatott. Náluk többször csak Miroslav Klose (137) és Lothar Matthäus (150) szerepelt a német nemzeti csapatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik