Eb 2016: ezért maradt ki Balotelli az olaszok keretéből?

Vágólapra másolva!
2016.05.25. 20:18
Leonardo Bonucci, az olasz labdarúgó-válogatott középhátvédje szerint Mario Balotelli primadonnaként viselkedik, ezért maradt ki a nemzeti csapat Európa-bajnoki keretéből.

„Mindig minden Mario kezében volt. Elég intelligens ahhoz, hogy megváltozzon, de ez még mindig nem sikerült neki. Ő lett volna az egyik kulcsembere ennek a válogatottnak, ha megértené mindezt” – nyilatkozta szerdán Bonucci, a bajnok és kupagyőztes Juventus 29 éves védője.

Hozzátette: szerinte Balotelli lenne az egyik legjobb csatár a világon, ha megértené, hogy "primadonnák helyett páncélozott tankokra van szükségünk, akik feláldozzák magukat a csapatért.”

Bonucci úgy véli, ha a Liverpool csatára – aki az előző idényt kölcsönben az AC Milannál töltötte – csapatjátékosként viselkedne, talán nem maradt volna ki az olasz válogatott 30 fős keretéből, amelyet hétfőn hozott nyilvánosságra Antonio Conte szövetségi kapitány.

Balotelli a legutóbbi kontinensviadalon az olaszok egyik legjobbja volt, de amióta a csoportkörben kiestek a 2014-es brazíliai világbajnokságról, nem szerepelt a válogatottban.

Az olaszok vasárnap Máltán a skót válogatottal játszanak barátságos mérkőzést. Conte ezután szűkíti hét játékossal a névsorát, június 6-án pedig Finnországgal találkoznak.

Az olaszok az Európa-bajnokság E csoportjában Belgiummal (június 13., Lyon), Svédországgal (június 17., Toulouse) és Írországgal (június 22., Lille) játszanak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik