nemzetisport.hu 2016.06.27 00:03 Frissítve: 2016.06.27 00:03

Eb 2016: Eden Hazard és az újpesti „kém”, dicsérő Wilmots

A magyar labdarúgó-válogatott számára a Belgium elleni nyolcaddöntő jelentette a végállomást a franciaországi Európa-bajnokságon. Bernd Storck szövetségi kapitány szerint nemzetközi szinten is versenyképes a magyar csapat, amely emelt fővel távozhat, a meccs legjobbjának megválasztott Eden Hazard-nak újpesti segítsége is volt, Marc Wilmots pedig Kevin De Bruyne-t és Hazard-t magasztalta.

 

STORCK: NEMZETKÖZI SZINTEN IS VERSENYKÉPESEK VAGYUNK

Bernd Storck hangsúlyozta, az Európa-bajnokság a vb-selejtezőre történő felkészülést célozta, és ebből a szempontból is elégedettek lehetünk a látottakkal.

„Nagyszerű gárda ellen játszottunk, de csak dicséret jár a fiúknak, próbáltunk egyenlíteni, elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Emelt fővel hagyhatjuk el a tornát. Próbálkoztunk a másodikban, nem lett jutalmuk. Nemzetközi szinten is versenyképesek vagyunk, a vb-re igyekszünk kijutni. Nehéz analizálni a meccset 4–0 után, főleg, ahogyan kikaptunk. A belgáknak gratulálok. Az első félidőben nem voltam elégedett. Nem voltunk olyan bátrak és koncentráltak, talán a magabiztosság nem volt meg annyira. A saját játékunkat kell játszani, mondtam, a másodikban közel is voltunk az egyenlítéshez. Nem adtuk fel, támadtunk, ezért váltunk hátul nyílttá, amit a belgák kihasználtak, de gratulálok a játékosoknak, bebizonyították, tudnak futballozni. Így kell tovább dolgozni.”

HAZARD ÉS AZ ÚJPESTI „KÉM”

A mieink ellen a belgák harmadik gólját szerző Eden Hazard lett a toulouse-i Eb-nyolcaddöntő legjobb játékosa. A Chelsea 25 éves klasszisa a négygólos különbség ellenére is elismerően beszélt a legyőzött magyarokról, Király Gábort pedig külön is kiemelte.

„Nagy meccset játszottunk, amelyen megérdemeltük a győzelmet – nyilatkozta az uefa.com-nak Eden Hazard. – Még több gólt is szerezhettünk volna, de az ellenfél kapusa többször bravúrral védett. Bár emiatt nem kell aggódnunk, inkább örülünk annak, hogy ott leszünk a lille-i negyeddöntőben. Most egyelőre ugyanis csak ennek tudunk örülni, mert igazából még semmit sem értünk el. Egy nagyon jó csapattal játszottunk, gratulálok a magyaroknak, akik mindent beleadtak. A mi csapatunk viszont kifejezetten jól játszott ezen az estén, sok helyzetet dolgoztunk ki, az ellenfélnek ellenben nem adtunk túl sok lehetőséget.”

Eden Hazard válaszolt a Nemzeti Sport Online azon kérdésére is, hogy okozott-e neki meglepetést a magyar csapat játéka. A belga kiválóság elmondta: a meccs előtt beszélt az Újpestben játszó testvérével, Kylian Hazard-ral.
 
„Beszéltünk a találkozóról, néhány játékosról pedig külön is. Felkészültünk a magyarokból, így nem volt meglepő számomra az ellenfél játéka. Tudtuk, hogy mire számíthatunk.”

WILMOTS: MÁR AZ ELSŐ FÉLIDŐBEN TÖBB GÓLLAL VEZETHETTÜNK VOLNA

„Egy csapatkapitánynak nem a szájával, hanem a lábával kell vezérnek lennie, ezt pedig Hazard-nak sikerült megvalósítania, sokat mozgott a tengelyben” – mondta Marc Wilmots a mezőny legjobbjáról.

„A helyzetek alapján már az első félidőben több góllal vezethettünk volna. A második félidőben gyorsítani kellett a játékunkon. Külön gratulálok Kevin De Bruyne-nak, aki nagyon gyorsan futballozott és hozzájárult ahhoz, hogy nem veszítettük el a labdákat” – nyilatkozta a belga kapitány.

A belga szakember elmondta, egy négyéves építkezés közben vannak, nem foglalkoznak a kritikákkal, melyek közül több rosszindulatú, nem építő jellegű volt. Wilmots szerint ezt a játékot kell folytatniuk a negyeddöntőben is, de a védelmüket újra kell szervezni, mert többen hiányoznak majd a folytatásban eltiltás miatt.

Wilmots egy felvetésre elmondta, ha mondjuk Németországgal találkoznának a döntőben, akkor az biztosan egy nagyon jó meccs lenne, de most csak a következő feladatra összpontosítanak.

„A magyar csapatnak a bemelegítés után sérült játékost kellett pótolnia. A meccsen próbáltuk gátolni Dzsudzsák Balázst és nagyon figyeltünk a szabadrúgásoknál. A megfelelő futógyorsaságot fel kellett venni, a párharcokat meg kellett nyerni. Ez jobban sikerült, mint legutóbb Írország ellen, de azért bosszús voltam, hogy az első félidőben nagy helyzeteket hagytunk ki” – mondta a magyar csapatot is érintő kérdésre Wilmots.

Wilmots beszélt még a következő ellenfél, Wales erényeiről, elmondta, hogy a határ közeli Lille-ben talán még inkább számíthatnak szurkolóik támogatására. A szakember még egyszer visszatért Hazard-ra, hangsúlyozta, hogy amilyen kicsi termetileg, olyan nagy a pályán, keveset beszél, de a gyors lábai szólnak helyette.

2016.11.09 17:01:36

Foci Eb 2016 nemzetisport.hu

Fizessen elő a Nemzeti Sportra negyedévre, és ajándékba megkapja az Eb-kötetet!

2016.07.15 19:46:45

Foci Eb 2016 nemzetisport.hu

Leesett az állunk néhányszor, miközben végigpörgettük olvasóink nyitómeccs előtti megérzéseit.

2016.07.12 18:07:47

Foci Eb 2016 Kovács Kristóf (MINDSET PSZICHOLÓGIA)

A sérült sportolót kevésbé érdeklik a mindennapos dolgok, csökken az önszabályozás és az érzelmi kontroll.

2016.07.11 13:26:18

Foci Eb 2016 nemzetisport.hu

A portugálok legjobbja a kapus volt a fináléban • A francia csatárok kevésszer voltak megjátszhatóak.

2016.07.11 09:30:30

Foci Eb 2016 nemzetisport.hu

CÍMLAPOK. „Túl kegyetlen” • „Ez nem a mi napunk volt” • CR nélkül is megkapta a „glóriát” Portugália.