Eb 2016: ebben a 11 gólban egyvalami biztosan közös

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2016.07.04. 14:44
null
Gerard Piqué is szerzett egy gólt az Európa-bajnokságon (Fotó: Reuters)
Vasárnap este a 48. mérkőzést is lejátszották az Európa-bajnokságon, amelyen kialakult az elődöntő párosítása. A felső ágon Portugália és Wales, míg az alsón Németország és a házigazda Franciaország csap össze a fináléba kerülésért. Az eddig megrendezett meccsek kapcsán apró – vagy tán nem is olyan apró – érdekességre lettünk figyelmesek, ami azt bizonyítja, a mai labdarúgásban, de legalábbis ezen az Eb-n biztosan, óriási szerepe van a rögzített játékhelyzeteknek.

A 2016-os Európa-bajnokság eddigi 48 mérkőzésén 11 középhátvéd szerzett gólt. Hab a tortán, hogy amikor ezek a játékosok betaláltak, a csapatuk egyszer sem szenvedett vereséget. Az Eb-n mostanáig 103 gól született, a találatok 9.36 százaléka belső védő nevéhez fűződik.

A kontinenstornán pályára lépő középhátvédek közül ezidáig Fabian Schär (Svájc), Vaszilij Berezuckij (Oroszország), Shkodran Mustafi (Németország), Gareth McAuley (Észak-Írország), Gerard Piqué (Spanyolország), Jérome Boateng (Németország), Toby Alderweireld (Belgium), Giorgio Chiellini (Olaszország), Ragnar Sigurdsson (Izland), Ashley Williams (Wales) és Leonardo Bonucci (Olaszország) volt eredményes.

Négyen szabadrúgás, hárman szöglet után, ketten akcióból, míg egy-egy játékos bedobást követően, illetve tizenegyesből talált be. Heten fejjel, négyen lábbal vették be az ellenfél kapuját. Öt gól a csoportkörben, hat az egyenes kieséses szakaszban esett.

Az elődöntőbe bejutott válogatottak közül eddig a portugál és a francia belső védők nem szereztek gólt – legalább egy meccsük még lesz rá.

A teljesség igényével megmutatjuk mind a tizenegy gólt, amit a középhátvédek szereztek.

(És akkor még nem beszéltünk azokról a találatokról, amelyek szintén rögzített játékhelyzetek után születtek, de nem a belső védők szerezték…)

Albánia–Svájc 0–1, Fabian Schär

Anglia–Oroszország 1–1, Vaszilij Berezuckij (1–1)


Németország–Ukrajna 2–0, Shkodran Mustafi (1–0)


Ukrajna–Észak-Írország 0–2, Gareth McAuley (0–1)


Spanyolország–Csehország 1–0, Gerard Piqué


Németország–Szlovákia 3–0, Jérome Boateng (1–0)


Magyarország–Belgium 0–4, Toby Alderweireld (0–1)


Olaszország–Spanyolország 2–0, Giorgio Chiellini (1–0)


Anglia–Izland 1–2, Ragnar Sigurdsson (1–1)


Wales–Belgium 3–1, Ashley Williams (1–1)


Németország–Olaszország 1–1, Leonardo Bonucci (1–1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik