Eb 2016: Del Bosque sok sikert kívánt az ukránoknak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.13. 08:41
Vicente del Bosque, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya reméli, hogy a csapata által hétfő este 1–0-ra legyőzött és ezzel pótselejtezőre „ítélt” Ukrajna ott lesz a jövő évi franciaországi Európa-bajnokságon.

„Ukrajna jól játszott, de David de Gea is fantasztikus volt – dicsérte meg kapusát, a kijevi meccs hősét Vicente del Bosque. – Az ukrán válogatottnak olyan tartása van, mint kevés másik csapatnak, a lehető legjobbat kívánom játékosainak a playoffra. Remélem, viszontlátjuk őket az Európa-bajnokságon. Ami bennünket illet, ez a meccs kiváló alkalmat kínált arra, hogy teszteljünk bizonyos játékosokat. Már látszik, hogy nehéz lesz huszonhárom tagúra szűkíteni a névsort a nyári Európa-bajnokságra, de szerencsére még sok időnk van addig.”Vicente del Bosque. – Az ukrán válogatottnak olyan tartása van, mint kevés másik csapatnak, a lehető legjobbat kívánom játékosainak a playoffra. Remélem, viszontlátjuk őket az Európa-bajnokságon. Ami bennünket illet, ez a meccs kiváló alkalmat kínált arra, hogy teszteljünk bizonyos játékosokat. Már látszik, hogy nehéz lesz huszonhárom tagúra szűkíteni a névsort a nyári Európa-bajnokságra, de szerencsére még sok időnk van addig.”

„Szerettük volna ezzel a meccsel befejezni a selejtezést, de az élet átírta a forgatókönyvünket – fogalmazott Mihajlo Fomenko, az ukránok szövetségi kapitánya. – Kár, hogy elhibáztuk a lehetőségeinket, de ne feledkezzünk meg De Gea bravúrjairól sem. A közvélemény valamiért abba ringatta magát, hogy mi vagyunk a legjobbak Európában, meg hogy egy alulmotivált csapat lesz az ellenfél. Nos, ez a kevéssé motiváltnak vélt rivális nem nagyon hagyott minket kibontakozni az első félidőben, és hát ahogyan említettem, a kapusa… No de mindegy, készülünk a pótselejtezőre, és bármelyik válogatott lesz is az ellenfél, a cél a kijutás.”

Mint ismert, Ukrajna a hétfői vereséggel kiesett a legjobb harmadik helyért zajló versenyből, amelyben már csak Magyarország és Törökország érdekelt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik