Eb 2016: Csak ilyen módon nyerhettünk – Buffon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.14. 00:11
null
Az olaszok most sem voltak kellemes ellenfelek (Fotó: Reuters)
Gianluigi Buffon szerint az olasz válogatott csak úgy nyerhetett a belgák ellen, ahogy tette azt a labdarúgó Eb hétfő esti mérkőzésén. Az olaszok taktikailag ellenfelük fölé nőttek – ezt már Thibaut Courtois mondta.


„Mindig próbálkozom ilyen passzokkal, a Juventusban és a válogatottban is, a gyakorlásnak pedig fejlődés az eredménye. Szerencsére Giaccherini fantasztikusan vette le a labdát” – beszélt remek gólpasszáról Leonardo Bonucci.

A levétel fontosságát emelte ki maga Giaccherini is.

„Skócia ellen két ilyen helyzetet is elpuskáztam, most, a legfontosabb mérkőzésen viszont sikerrel jártam – mondta az első találat szerzője. – A labdaátvétellel teremtettem meg magamnak a helyzetet, mivel előttem maradt a labda, és egyből lőni tudtam. Szerintem teljesen megérdemelt győzelmet arattunk. A hármas sípszó után a lelátón ülő apukámnak dobtam fel a mezemet, ugyanis rengeteg áldozatot hozott azért, hogy ma ezt átélhesse, megérdemelte.”

Gianluigi Buffon szerint olyan egységet nem sok csapatnál lehet látni, mint hétfő este náluk.

„Örülök, mert csak ilyen módon nyerhettünk – mondta a 158. válogatott mérkőzésén védő Buffon. – Ez tudatosságról, önbizalomról és alázatosságról tanúskodik. A srácok megmutatták, hogyan kell hozzáállni egy olyan mérkőzéshez, amelyen papíron az ellenfél az esélyesebb. Nagyszerű szervezettséggel és szívvel játszottunk, no meg olyan egységességgel, amilyet más csapatoktól ritkán látni. A kispadon ülő tizenkét játékosunk döntő volt, ők jelentették a tizenkettedik emberünket.”

„Nagyon erős csapat ellen játszottunk, amely a végső győzelemre is esélyes. Ha ilyen egységesek vagyunk, nagy dolgokat vihetünk véghez – mondta az olaszokat irányító Antonio Conte, akinek felszakadt a bőre a szája fölött az első góljuk ünneplésekor. – Hajlandó vagyok fizikailag feláldozni magam a csapatért.”

„Taktikailag és szervezettségben klasszisokkal felülmúltak bennünket az olaszok – ismerte el Thibaut Courtois, a belgák kapusa. – Az utóbbi felkészülési mérkőzéseinkhez hasonlóan most is elkövettünk néhány hibát, senki sem állította meg a középpályán az olaszok felfutásait. Nagyon csalódottak vagyunk, főleg azok után, hogy a svéd–ír meccs egy egyre végződött. Nincs más hátra, meg kell nyernünk a másik két csoportmérkőzésünket.”

„A kapott gól után nem könnyű felállni, főleg az olaszok ellen, hiszen ők nagyon rutinosak. A szünet után sokkal jobban játszottunk, de a Juventus-fal ellen továbbra sem volt egyszerű dolgunk. Kialakítottunk néhány ígéretes helyzetet, de ha ezeket nem használod ki, akkor nehéz jó eredményt elérni” – értékelt Marc Wilmots, a belgák szövetségi kapitánya.

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
E-CSOPORT, 1. FORDULÓ
BELGIUM–OLASZORSZÁG 0–2 (0–1)
Lyon,
Parc Olympique Lyonnais, 55 408 néző. Vezette: Clattenburg (angol)
BELGIUM: Courtois – Ciman (Carrasco, 75.), Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – Witsel, Nainggolan (Mertens, 62.) – Fellaini, De Bruyne, E. Hazard – R. Lukaku (Origi, 73.). Szövetségi kapitány: Marc Wilmots
OLASZORSZÁG: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Candreva, Parolo, De Rossi (T. Motta, 78.), Giaccherini, Darmian (De Sciglio, 59.) – Éder (Immobile, 75.), Pelle. Szövetségi kapitány: Antonio Conte
Gólszerző:
Giaccherini (32.), Pelle (93.)

KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
ÍRORSZÁG–SVÉDORSZÁG 1–1 (0–0)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik