Eb 2016: Büszke vagyok, hogy az utolsó meccsig számítottak rám – Kassai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.12. 08:27
null
Kassai Viktor vezette a németek olaszok elleni negyeddöntőjét az Európa-bajnokságon (Fotó: Action Images)
Kassai Viktort büszkeséggel tölti el, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) az első meccstől kezdve az utolsóig számított a munkájára. A négy évvel ezelőtt egy hiba miatt hazaküldött játékvezető szerint megszilárdították előkelő helyüket a rangsorban.

 

– Csalódott volt, hogy nem ön vezette a döntőt?
– Óriási elismerés lett volna, ha a döntőben játékvezetőként kaptam volna szerepet, de úgy érzem, a finálé vezetése nélkül is rendkívül sikeres tornát zártam kollégáimmal – mondta Kassai Viktor a Nemzeti Sportnak. – Érdekes ez: az Eb első napján megesett, hogy kilencvennégyen edzettünk egyszerre. Két pályán dolgoztunk, hat edző és öt fizioterapeuta volt segítségünkre. Tizennyolc öttagú csapat vett részt az Eb-n, plusz a tartalékok, aztán ahogy haladt előre a torna, és lett egyre kevesebb a mérkőzés, úgy csökkent a játékvezetők létszáma. Amikor a döntő előtti napokban heten edzettünk – Mark Clattenburg, két oldalvonali és két alapvonali asszisztense, Ring György, a partjelzők tartalékja, valamint én –, Gyuri megjegyezte: néhány hete alig fértünk el két pályán, annyian voltunk, mostanra meg már mindenki hazaért, de mi még itt vagyunk. Büszkeséggel tölt el, hogy az UEFA az első mérkőzéstől az utolsóig számított a munkámra.

– Talán furcsa lett volna, ha a nyitó mérkőzést követően a finálé is az öné.
– Úgy gondolom, a tavasszal nyújtott teljesítményünk elismeréseként bízták ránk a torna első mérkőzését. Aztán következett az olasz–svéd csoportmérkőzés, majd a német–olasz negyeddöntő. Ez utóbbi kiemelkedő fontosságú feladat volt, hiszen két sikeres futballnemzet csapott össze. E három meccsen nyújtott teljesítményünk alapján került be a magyar játékvezetői csapat a döntőre esélyesek közé.

– Azért mindenki emlékszik a négy évvel ezelőtti Európa-bajnokságra, amikor az Ukrajna–Anglia mérkőzésen, bár a labda áthaladt a gólvonalon, nem ítélt gólt, a hiba miatt pedig azonnal haza kellett menniük. Más azért így visszatérni Budapestre.
– Persze, de aki közelebbről ismeri a munkánkat, tudja, bárki tévedhet és hibázhat. Tizenharmadik éve vagyok FIFA-kerettag, mi mindig azt szeretnénk, hogy mindig minden mérkőzésünk tökéletesen és hibátlanul sikerüljön, de ilyen nincs a sportban, így a játékvezetésben sem. Sokat dolgozunk azért, hogy fejlődjünk, minél jobbak legyünk, de ettől még a hiba része a munkánknak. A négy évvel ezelőtti Eb után sem távolodtunk el az európai futball legmagasabb szintjétől, hiszen a Bajnokok Ligájában folyamatosan közreműködhettünk jelentős mérkőzéseken, és úgy gondolom, ezen az Eb-n megszilárdítottuk az eddig is előkelő helyünket az európai játékvezetők rangsorában.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, JÁTÉKVEZETŐKÉNT MILYENNEK LÁTTA A VILÁGBAJNOKSÁGOT, MILYEN VISSZAJELZÉSEKET KAPOTT AZ OLASZ JÁTÉKOSOKTÓL ÉS A FELETTESEITŐL, ÉS HOGY MILYEN FOGADÁST NYERTEK MEG A MAGYAR VÁLOGATOTT JÓVOLTÁBÓL, AKKOR KERESSE A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁT, AMELYET MÁR DIGITÁLIS FORMÁBAN IS ELÉRHET!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik