Eb 2016: Bizarr este volt, de elértük a célunkat - Van Persie

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.11. 08:53
A labdarúgó Eb-selejtezők A-csoportjában Hollandia az első fordulós vereség után újra megizzadt, de végül remek hajrával 3–1-re legyőzte a jóval esélytelenebbnek tartott Kazahsztánt. Guus Hiddink, a győztes válogatott szövetségi kapitánya egy pillanatig sem kételkedett a sikerben, Robin van Persie szerint bizarr estéjük volt, míg Ibrahim Afellay nagyon boldog volt visszatérése után.

„Elégedettek lehetünk a mérkőzés után – értékelt Hiddink. – Egyetlen szögletet végeztek el, máris betaláltak, azt követően pedig egy valóságos falon kellett átjutnunk. Az első félidőben szenvedtünk, a szünetben azonban nyugodtak maradtunk. Tudtuk, ha így folytatjuk, előbb-utóbb sikerül betalálnunk. Egy pillanatig sem kételkedtem a sikerünkben. Már a félidőben terveztük Huntelaar cseréjét, örülök neki, hogy a szurkolók is lelkesek voltak, amikor pályára került. Bízom benne, hogy Izlandon is nyerünk, ott több helyünk lesz játszani.” Hiddink. – Egyetlen szögletet végeztek el, máris betaláltak, azt követően pedig egy valóságos falon kellett átjutnunk. Az első félidőben szenvedtünk, a szünetben azonban nyugodtak maradtunk. Tudtuk, ha így folytatjuk, előbb-utóbb sikerül betalálnunk. Egy pillanatig sem kételkedtem a sikerünkben. Már a félidőben terveztük Huntelaar cseréjét, örülök neki, hogy a szurkolók is lelkesek voltak, amikor pályára került. Bízom benne, hogy Izlandon is nyerünk, ott több helyünk lesz játszani.”

„Bizarr este volt, de végül elértük a célunkat– mondta Van Persie. – Nem volt sok helyzetük, ezért végig bíztunk magunkban, így sikerült elérnünk azt az eredményt, amit akartunk. Nehéz volt, de jól játszottunk.”

A sérülését követően két év után visszatérő Ibrahim Afellay gólt és gólpasszt jegyzett Kazahsztán ellen.

„Nehéz időszakon vagyok túl – mondta Afellay. – Két éven át nem voltam a holland keret tagja, de az, hogy most így sikerült a visszatérésem, plusz lökést ad nekem. A mérkőzés alatt nem gondolkodtam ezen, de a meccs után rájöttem, micsoda élmény volt számomra az egész. A sérülése után az ember rájön, hogy mekkora kincs egészségesnek lenni, ezért kiélvezem minden pillanatát.”

EMLÉKEZTETŐ
LABDARÚGÓ EB 2016
A-CSOPORT
HOLLANDIA–KAZAHSZTÁN 3–1 (0–1)

Amszterdam, Amszterdam Aréna. V: Matej Jug (szlovén)
HOLLANDIA: Cillessen – Van der Wiel, De Vrij, Martins Indi (Fer, 81.), Blind – N. De Jong (Huntelaar, 56.), Sneijder, Afellay – Robben, Van Persie, Lens. Szövetségi kapitány: Guus Hiddink
KAZAHSZTÁN: Mokin – Mirosnicsenko, Dmitrenko (Gurman, 72.), Vorotnikov, Abdulin, Szujumbajev – Bogdanov, Karpovics (Korobkin, 79.) – Dzolcsijev, Hizsnicsenko (Nurgalijev, 90.), Somko. Szövetségi kapitány: Jurij Krasznozsan
G: Huntelaar (62.), Afellay (82.), Van Persie (89. – tizenegyesből), ill. Abdulin (17.)
Kiállítva: Dzolcsijev (64.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik