Eb 2016: Bellarabi debütálhat a német válogatottban - keret

NSO / MTINSO / MTI
Vágólapra másolva!
2014.10.02. 16:25
Karim Bellarabi, a Bayer Leverkusen futballistája is meghívót kapott Joachim Löwtől, a világbajnok német válogatott szövetségi kapitányától.

„Fantasztikusan teljesít a klubjában, így megkapja az esélyt. Kivételesen jó az egy az egy elleni szituációkban” – méltatta Löw a 24 éves támadót.

A német csapat jövő szombaton Varsóban a lengyelekkel játszik felkészülési mérkőzést, három nappal később pedig Gelsenkirchenben fogadja az íreket Eb-selejtezőn.

Bellarabi – aki a bajnokság első fordulójában a Bundesliga történetének leggyorsabb gólját szerezte már a 9. másodpercben betalálva – korábban a német utánpótlás-válogatottakban is szerepet kapott. Ugyanakkor felnőttszinten – édesanyja miatt – a marokkói nemzeti csapatban is bemutatkozhatott volna, de nem élt a lehetőséggel.

A NÉMET KERET

Kapusok: Manuel Neuer (Bayern München), Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund), Ron-Robert Zieler (Hannover)
Védők: Jérome Boateng (Bayern München), Erik Durm (Borussia Dortmund), Matthias Ginter (Borussia Dortmund), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Shkodran Mustafi (Valencia), Antonio Rüdiger (Stuttgart), Sebastian Rudy (Hoffenheim)
Középpályások: Karim Bellarabi (Bayer Leverkusen), Julian Draxler (Schalke 04), Christoph Kramer (Borussia Mönchengladbach), Toni Kroos (Real Madrid), Mesut Özil (Arsenal), André Schürrle (Chelsea), Mario Götze (Bayern München)
Támadók: Max Kruse (Borussia Mönchengladbach), Thomas Müller (Bayern München), Lukas Podolski (Arsenal)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik