Eb 2016: Bale a társai nélkül nem lenne ilyen veszélyes – Kozák

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.11. 08:24
Megtartotta sajtótájékoztatóját a labdarúgó Európa-bajnokság B-csoportjában szereplő Szlovákia szövetségi kapitánya. Ján Kozák a kvartett esélyeiről és a walesiek sztárjáról is beszélt.

„Természetesen az angolok a csoport legnagyobb esélyesei, nekik van a legerősebb keretük, és képesek arra, hogy kezeljék az ezzel járó nyomást. De úgy gondolom, hogy a másik három csapatnak azonos sansza van a továbbjutásra” – mondta a szlovákok szövetségi kapitánya.

A szlovákok számára alighanem Gareth Bale semlegesítése lesz a legnagyobb kihívás a meccsen, ezt azonban nem kívánta ecsetelni Kozák.

„Nem akarok belemenni a részletekbe, hogyan fogjuk hatástalanítani Bale-t, de a walesi együttes különben sem csak róla szól. Tele van a keretük angol topgárdákban edződő játékosokkal. Bale nem lehetne ennyire veszélyes a csapattársai nélkül.” szlovákok szövetségi kapitánya.

A szlovákok számára alighanem Gareth Bale semlegesítése lesz a legnagyobb kihívás a meccsen, ezt azonban nem kívánta ecsetelni Kozák.

„Nem akarok belemenni a részletekbe, hogyan fogjuk hatástalanítani Bale-t, de a walesi együttes különben sem csak róla szól. Tele van a keretük angol topgárdákban edződő játékosokkal. Bale nem lehetne ennyire veszélyes a csapattársai nélkül.”

Az első Eb-ellenfél Waleshez hasonlóan Szlovákia is Európa-bajnoki újoncnak számít, északi szomszédaink azonban nem aggódnak a debütálás miatt.

„Harminchat év után ez az első Európa-bajnokságunk, akkor még Csehszlovákiaként szerepeltünk a tornán. Viszont elég rutinos játékosaink vannak ahhoz, hogy emiatt ne idegeskedjünk” – osztotta meg gondolatait a szlovák szövetségi kapitány.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, FRANCIAORSZÁG
CSOPORTKÖR, A SZOMBATI PROGRAM
A-CSOPORT, 1. FORDULÓ

15.00: Albánia–Svájc (Tv: M4 Sport)
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ
18.00: Wales–Szlovákia (Tv: M4 Sport)
21.00: Anglia–Oroszország (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik