Eb 2016: az osztrákok gólvágója még mindig nem egészséges

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.24. 11:49
Miközben a magyar válogatott Ausztriában edzőtáborozik a franciaországi Európa-bajnokság előtt, első csoportellenfele, Ausztria Svájcban hangol. A legnagyobb kérdőjel Marc Janko, az osztrákok első számú csatára egészségi állapota.

A svájci Baselben légióskodó Janko április 10. óta nem lépett pályára combizomszakadás miatt, és még mindig nem teljesen egészséges.

Szerdán és csütörtökön Bázelbe utazik a bajnoki cím megünneplésére, így kihagyja az osztrák válogatott US Schluein Ilanz (svájci VI. osztály) elleni felkészülési meccsét. Az osztrákok azt követően május 31-én játszanak Máltával, június 4-én Hollandiával. Koller azt mondta, cseppet sem sürgeti Janko visszatérését, a legfontosabb, hogy teljesen felépüljön. Ez kérdésessé teszi a csatár máltaiak elleni játékát, de Hollandia ellen már ott lehet a csapatban – ha mégsem, az osztrákok első számú góllövője két hónapos kihagyás után a magyar válogatott elleni június 14-i csoportmeccsen léphet újra pályára.

Az osztrák keret szombaton áll össze, a Leicester Cityvel angol bajnok Christian Fuchs, a Bayernnel német bajnok és kupagyőztes David Alaba, az Eintracht Frankfurttal a Bundesligában maradást hétfőn kiharcoló Heinz Lindner és az FC Luzernnel szerdán még svájci bajnokit játszó Jakob Jantscher a napokban csatlakozik Marcel Koller keretéhez.

Szurkolj élőben az Eb-n! www.pegazus.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik