Eb 2016: az ESPN megtalálta a torna magyar Messijét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.29. 08:02
null
Kleinheisler László az osztrákok gyűrűjében (Fotó: Hegedüs Gábor)
Az új Pelé; az új Maradona; az új George Best; az új Puskás – a labdarúgásban gyakorta hasonlítják korábbi csillagokhoz vagy jelenlegi, már befutott világklasszisokhoz a viszonylagos ismeretlenségből előbukkanó tehetségeket. Az amerikai ESPN „az Európa-bajnokság Lionel Messijeit” kereste – talált is hetet, és egyikük nem más, mint Kleinheisler László.

 

Iain Macintosh összeállítása nem nélkülözi a humort – a legmagasabb Messi-indexet (5/5) „a portugál Messi”, azaz a mieinknek remek gólt sarkazó Cristiano Ronaldo kapta… –, de a „hetek" közé azért alapvetően „messis vonásokkal" lehetett bekerülni: a jelöltek majdnem mindegyike a csapata játékát meghatározó, technikás, dinamikus, viszonylag apró termetű játékos.

„Az írek Messije”, a kissé azért már koros Wes Hoolahan (3/5), „az Alpok Messije”, a svájci Xherdan Shaqiri (3/5), továbbá a Manchester City által is kiszemelt ukrán Olekszandr Zincsenko (2/5), a lengyel Bartosz Kapustka (2/5) és a walesi Joe Allen (1/5) került még fel a listára – no meg persze „a magyar Messi”, azaz a 2/5-ös Messi-indexet kiérdemlő Kleinheisler László.

A jellemzés szerint a villámléptű, a pályán jól látó, erős felépítésű Kleinheisler első labdaérintésével képes becsapni üldözőjét és teret nyerni, a másodikkal kettészakítja a védelmet – mindez az osztrákok elleni 2–0-s magyar sikerrel végződő csoportmeccsen jól felmérhető volt.

Legfeljebb azokat a potenciális kérőket töltheti el csalódás – írja az amerikai honlap –, akik szembesülnek a ténnyel: „csupán” 300 ezer euróért már elvitte őt a Werder Bremen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik