Eb 2016: a Swansea edzője szívességet tesz Izlandnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.05. 19:48
Három kulcsjátékosáról is lemond a Premier League utolsó két fordulójában Francesco Guidolin, a Swansea City olasz menedzsere. A szakember a walesi válogatott két kulcsembere mellett az izlandi Gylfi Sigurdssonnak ad kimenőt, hogy frissebben játszhasson az Európa-bajnokságon.

A Premier League 13. helyén álló Swansea már biztosan az élvonalban marad, de az európai porondra nem érhet oda. Ezért döntött úgy Guidolin, hogy nem facsarja ki játékosait, akik sokat tettek a klub bennmaradásáért, és egyúttal Walesnek is szívességet tesz, mert kulcsjátékosokat pihentet az Eb előtt.

A 31 éves Ashley Williams és a 27 esztendős Neil Taylor mellett a 26 éves Sigurdssont sem nevezi a West Ham, majd a Manchester City elleni mérkőzésre. Sigurdsson esetében a hivatalos indok sérülés, de a helyi sajtó szerint az izlandi nem tűnt sérültnek az elmúlt napokban, nyilvánvalóan pihenteti kulcsjátékosát Guidolin.

„Elértük a célunkat, jó a hangulat a csapatnál. Az elmúlt négy hónapban rendkívüli munkát végeztek a srácok, büszke vagyok rájuk. Nem tizenegy játékosból áll a keretünk, amit az utolsó két meccsen be is bizonyítunk. Nem feltett kézzel megyünk neki az utolsó két fordulónak, megmutatjuk, milyen ígéretes játékosaink vannak” – mondta Guidolin, akinek marasztalásáról a szezon után dönt a klub vezetősége.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik